13 Μαρτίου 2022

Νέες ηλεκτρονικές απάτες στην Κρήτη: Απέσπασαν συνολικά πάνω από 50.000 ευρώ!

 

Κρήτη: Καθημερινά πλέον είναι τα περιστατικά εξαπάτησης πολιτών από επιτήδειους που μέσω διαφόρων πλατφόρμων αρπάζουν χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.

Το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν στην Κρήτη τέσσερις συνολικά υποθέσεις απάτης.
Πήγε να κάνει μεταφορά χρημάτων και έχασε 23.000 ευρώ
Το πρώτο περιστατικό απάτης σημειώθηκε στο Ηράκλειο όταν μία 75χρονη γυναίκα έχασε 23.000 ευρώ!
Όπως αναφέρει η καταγγελία που έκανε την Παρασκευή (11/3) στις αστυνομικές αρχές, η άτυχη γυναίκα θέλησε να πραγματοποιήσει μία μεταφορά χρημάτων σε ένα φιλικό της πρόσωπο.
Μην γνωρίζοντας ποια είναι η διαδικασία έκανε αναζήτηση στο google το οποίο της έβγαλε κάποια link. Εκείνη πάτησε ένα που της φάνηκε πως είχε σχέση με την τράπεζά της και ακολούθησε τις οδηγίες. Έβαλε κανονικά τους κωδικούς της και μετά της ζητήθηκε να συμπληρώσει τον αριθμό τηλεφώνου της.

Όταν το έκανε δέχθηκε ένα τηλέφωνο από ελληνικό νούμερο και ένα από το εξωτερικό τα οποία και απάντησε αλλά όπως ανέφερε στην καταγγελία της δεν της μίλησε κανείς. Στη συνέχεια δέχθηκε δύο sms με διαφορά δώδεκα λεπτών. Το πρώτο της έκανε γνωστό ότι μεταφέρθηκε το ποσό των 6.800 ευρώ σε έναν λογαριασμό στη Λιθουανία και το δεύτερο ότι μεταφέρθηκε το ποσό των 15.000 ευρώ σε λογαριασμό της Ολλανδίας.

Η 75χρονη συνειδητοποίησε ότι έπεσε θύμα απάτης και ενημέρωσε τις αστυνομικές αρχές.
Πήγε να αγοράσει ένα αυτοκίνητο αξίας 9.000 ευρώ και έχασε 12.000 ευρώ

12.000 ευρώ έχασε ένας άνδρας στα Χανιά στην προσπάθειά του να αγοράσει ένα αυτοκίνητο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας 33χρονος άνδρας είδε μία αγγελία ενός αυτοκινήτου στα social media και αποφάσισε να το αγοράσει. Πήρε το τηλέφωνο που έγραφε η αγγελία και κανόνισαν με τον «δήθεν» ιδιοκτήτη πως θα το αγόραζε στο ποσό των 9.000 ευρώ.

Ο 33χρονος, μετά από καθοδήγηση του φερόμενου ως ιδιοκτήτη, έδωσε 6.000 ευρώ προκαταβολή τα οποία τα μετέφερε σε δύο λογαριασμός (3.000 ευρώ και 3.000 ευρώ).

Στη συνέχεια όμως, ο απατεώνας φαίνεται ότι έπεισε τον 33χρονο να του καταθέσει άλλα 6.000 ευρώ και εκείνος θα του επέστρεφε τα 3.000 ευρώ.

Κάτι τέτοιο όμως δεν έγινε με αποτέλεσμα ο 33χρονος να έχασε και το αυτοκίνητο και τα χρήματά του.
To sms και τα… χαμένα 4.000 ευρώ

Μία 43χρονη έπεσε θύμα απατεώνων που της άρπαξαν από τον τραπεζικό λογαριασμό της πάνω από 4.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, όλα συνέβησαν την Παρασκευή (11/3) όταν η δέχθηκε ένα sms από άγνωστο νούμερο που την παρότρυνε να βάλει έναν κωδικό για μία υπηρεσία της Εθνικής Τράπεζας. Εκείνη, θορυβημένη, δεν έδωσε καμία σημασία και ειδοποίησε την τράπεζά της. Δυστυχώς, όμως την ενημέρωσαν πως ήδη είχαν γίνει δύο μεταφορές σε τράπεζες του εξωτερικού συνολικού ύψους 4.080 ευρώ!
Έλαβε μήνυμα για ένα δέμα και έχασε 940 ευρώ

Ένας 45χρονος άνδρας έχασε 940 ευρώ μετά από μήνυμα που έλαβε για ένα δέμα.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, την περασμένη Τετάρτη (9/3) ο 45χρονος δέχθηκε ένα μήνυμα που έλεγε πως είναι από τα ΕΛΤΑ και υπάρχει στο χώρο ένα δέμα το οποίο για να αποδεσμευθεί πρέπει να πληρωθούν 2 ευρώ.

Την επόμενη ημέρα αντιλήφθηκε πως πραγματοποιήθηκαν δύο μεταφορές από τον τραπεζικό λογαριασμό του σε λογαριασμούς του εξωτερικού συνολικού ύψους 940 ευρώ.

Με πληροφορίες από cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: