8 Μαρτίου 2022

Αγροτικές ενισχύσεις: Ποιες πληρωμές προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα

Αγροτικές ενισχύσεις: Ποιες πληρωμές προγραμματίζονται για το επόμενο διάστημα  

Οι πληρωμές των ενισχύσεων αναμένεται να ξεπεράσουν τα 200 εκατ. ευρώ

Μήνας πληρωμών αποζημιώσεων και ενισχύσεων είναι ο Μάρτιος για τους αγρότες της χώρας. Πληρωμές που θα βοηθήσουν στις αυξημένες ανάγκες ρευστότητας που έχουν αυτή την κρίσιμη περίοδο οι αγρότες και κτηνοτρόφοι, οι οποίοι από την μία έχουν να αντιμετωπίσουν το αυξημένο κόστος παραγωγής και από την άλλη καλούνται να ανταπεξέλθουν στο κόστος για τις σπορές των εαρινών καλλιεργειών.

Συγκεκριμένα, μέσα στο Μάρτιο και πιθανόν λίγο πριν την 25η Μαρτίου, ο ΟΠΕΚΕΠΕ αναμένεται να προχωρήσει σε πληρωμές για εκκρεμότητες που υπάρχουν στη Βασική Ενίσχυση, το «πρασίνισμα» (Πράσινη ενίσχυση), τους νέους αγρότες καθώς και για μια σειρά συνδεδεμένων ενισχύσεων, που αθροιστικά ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Σε ό, τι αφορά τα συνδεδεμένα καθεστώτα, θα καταβληθεί  η συνδεδεμένη ενίσχυση στο σκληρό σίτο, η ειδική ενίσχυση στο βαμβάκι, η εξόφληση υπολοίπων από γεωργοπεριβαλλοντικά προγράμματα της περσινής χρονιάς (Κομφούζιο, εναλλακτική καταπολέμηση ζιζανίων στους ορυζώνες, προστασία άγριας ορνιθοπανίδας, νιτρορύπανση) καθώς κι άλλες ενισχύσεις.

Επίσης, περί τα τέλη Απριλίου η πληρωμή για το 2018, από το πρόγραμμα «Μακροχρόνιας Παύσης Γαιών» και για το 2020, από το πρόγραμμα «Δάσωσης Γαιών (ακακίες)».

Στις 10 Μαρτίου θα γίνει μια ακόμη πληρωμή από τον ΕΛΓΑ για ζημιές που αφορούν στο προηγούμενο έτος, ύψους 46 εκατ. ευρώ.

ο in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: