2 Μαρτίου 2022

Ο Καπνικός Σταθμός συνεχίζει να έχει την αγκαλιά του ανοιχτή στους πρόσφυγες!


 Δύο μητέρες με 6 παιδιά, πρόσφυγες από την Ουκρανία, θα φιλοξενηθούν στις εγκαταστάσεις του Καπνικού Σταθμού Κατερίνης.

Μετά από συνεννόηση με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, δύο μητέρες με 6 παιδιά, θα εγκατασταθούν προσωρινά στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης. Οι οικογένειες θα έχουν εξασφαλισμένη τροφή και φάρμακα από τις Κοινωνικές Δομές της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, για όσο χρονικό διάστημα χρειαστεί.

Επίσης η Κοινωνική Κουζίνα του Καπνικού Σταθμού είναι έτοιμη να προσφέρει τις υπηρεσίες της στον τομέα της μαζικής σίτισης -εάν και όταν αυτό χρειαστεί- διαθέτοντας έως και 600 μερίδες φαγητού καθημερινά.

Είναι πλέον σίγουρο πως ο πόλεμος στην Ουκρανία θα τροφοδοτήσει ένα νέο προσφυγικό κύμα εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που ήδη άρχισαν να καταφθάνουν και στον τόπο μας. Για τον λόγο αυτό η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί όλους τους πολίτες που επιθυμούν να προσφέρουν τη δική τους βοήθεια, να δηλώσουν συμμετοχή εδώ: https://www.ecss2006.com/ASP/EODNP/PART/index.asp?myID=K8FHAjVb

Η νέα ομάδα εθελοντριών και εθελοντών, πέρα από την εξυπηρέτηση των δύο οικογενειών που θα φιλοξενηθούν στον Καπνικό Σταθμό, συντονίζει την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας, ανεύρεσης στέγης και εξυπηρέτησης των αναγκών των ανθρώπων που βρίσκονται σε ανάγκη ή αναζητούν μια ασφαλή και ζεστή γωνιά στον τόπο μας.

ΥΓ1: Χθες, Τρίτη 1 Μαρτίου 2022, μετά από συνεννόηση με το Προξενείο της Ουκρανίας στη Θεσσαλονίκη, παραλήφθηκε από τον Καπνικό Σταθμό σημαντική ποσότητα ιατροφαρμακευτικού υλικού με προορισμό την Ουκρανία. Φωτογραφικό υλικό: https://photos.app.goo.gl/fvvee6CeLnREBuma6

ΥΓ2: Επίσης, συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για την Ουκρανία θα πραγματοποιείται και από τον Δήμο Κατερίνης μέχρι και την Τετάρτη 9 Μαρτίου στον χώρο δίπλα στο ΤΕΙ Κατερίνης (Κανελλοπούλου 2 &Μαντζαροπούλου γωνία). Η συγκέντρωση των προϊόντων θα γίνεται  καθημερινά από 09:00 – 13:00 και 18:00 – 20:00 (εκτός Κυριακής).

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: