14 Μαρτίου 2022

Μπορεί το σωματικό βάρος να επηρεάσει την ερωτική μας ζωή;

 Από την εικόνα του σώματός μας μέχρι την ορμονική μας ισορροπία, το σωματικό βάρος μπορεί να έχει ανασταλτικό ρόλο στην ικανοποίηση που λαμβάνουμε από τις σεξουαλικές μας εμπειρίες

Το επιπλέον βάρος (ή το ανεπαρκές βάρος) μπορεί να δημιουργήσει μια σειρά από προβλήματα, τα οποία μπορούν να επηρεάσουν τη σεξουαλική σας ζωή με τρόπους που δεν είχατε καν συνειδητοποιήσει ότι θα μπορούσε να το κάνει.

Για παράδειγμα, για τους περισσότερους ανθρώπους, το πώς αισθάνονται για το σώμα τους είναι ένα σημαντικό κομμάτι του πώς αισθάνονται για το σεξ. Εάν αισθάνεστε σίγουροι, είστε έτοιμοι να το ξεκινήσετε. Αν νιώθετε ανασφάλεια, απλά θέλετε να κρύψετε κάθε κομμάτι του εαυτού σας. Αλλά είτε πιστεύετε ότι είστε υπέρβαροι, είτε λιπόσαρκοι είτε ότι έχετε τα σωστά κιλά, υπάρχουν προβλήματα που σχετίζονται με το σωματικό βάρος τα οποία συμβάλλουν σε αυτό που συμβαίνει στην κρεβατοκάμαρα.

Δείτε μερικούς τρόπους με τους οποίους η λίμπιντο σας μπορεί να επηρεαστεί από το βάρος σας:

Ορμονικές αλλαγές

Η αύξηση του σωματικού βάρους μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της σφαιρίνης που δεσμεύει τις ορμόνες του φύλου, η οποία προκαλεί πτώση της σεξουαλικής ορμόνης τεστοστερόνης. Λόγω της πτώσης της σεξουαλικής ορμόνης, οι σεξουαλικές επιθυμίες και η λίμπιντο μπορεί να μειωθούν δραστικά, κάτι που με τη σειρά του μπορεί να επηρεάσει τη σεξουαλική σας ορμή.

Προβλήματα εικόνας σώματος

Η έρευνα έχει συχνά συνδέσει τη σεξουαλική ορμή των γυναικών με την εικόνα του σώματός τους και την αυτοπεποίθησή τους. Το υπερβολικό βάρος μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να αισθάνονται υπερβολικά μειωμένη αυτοπεποίθηση και άβολα. Από την άλλη, οι άνθρωποι που είναι σε φόρμα και υγιείς δίνουν έναν αέρα αυτοπεποίθησης. Συνεπώς, το πώς αντιλαμβάνεστε τον εαυτό σας έχει πολύ να κάνει με το πώς αποδίδετε σεξουαλικά.

Παχυσαρκία και στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες

Οι άνδρες που πάσχουν από παχυσαρκία συχνά δυσκολεύονται να τονώσουν τις σεξουαλικές τους επιθυμίες. Σύμφωνα με πολλούς ειδικούς, η παχυσαρκία μειώνει την τεστοστερόνη στους άνδρες, προκαλώντας μείωση της σεξουαλικής ορμής. Αυτό μπορεί μερικές φορές να οδηγήσει σε στυτική δυσλειτουργία στους άνδρες. Οι άνδρες που είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι έχουν υψηλότερο κίνδυνο να αναπτύξουν καρδιακές παθήσεις, διαβήτη και υψηλή χοληστερόλη, γεγονός που μπορεί να αυξήσει περαιτέρω τις πιθανότητές τους για στυτική δυσλειτουργία.

Αδυναμία κορύφωσης

Το υπερβολικό βάρος μπορεί επίσης να περιορίσει τα αιμοφόρα αγγεία που διευκολύνουν τη ροή του αίματος στα γεννητικά σας όργανα. Και χωρίς την κατάλληλη ροή αίματος, οι άνδρες και οι γυναίκες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο να φτάσουν σε οργασμό. Αυτό μπορεί συχνά να οδηγήσει σε εξάντληση της σεξουαλικής σας επιθυμίας.

Περιορισμένες στάσεις σεξ

Η σωματική σας διάπλαση σας επιτρέπει και σας βοηθά να πραγματοποιήσετε τις σεξουαλικές σας φαντασιώσεις. Εάν είστε παχύσαρκοι, οι πιθανότητες είναι ότι οι σεξουαλικές σας κινήσεις θα περιοριστούν. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ως μια απενεργοποίηση και να σκοτώσει τη σεξουαλική σας επιθυμία.

Πώς να αυξήσετε τη σεξουαλική σας επιθυμία;

Οι σωματικές δραστηριότητες και η τακτική άσκηση μπορούν να ενισχύσουν τη σεξουαλική σας διάθεση.

Εάν έχετε να χάσετε πολλά κιλά, δεν χρειάζεται να αποθαρρύνεστε. Ακόμη και η απώλεια μόλις 5 κιλών μπορεί να βελτιώσει τη σεξουαλική σας ζωή, επειδή θα απελευθερώσει την τεστοστερόνη που χρειάζεστε για να διεγερθείτε και να φτάσετε σε οργασμό.

Αλλά ακόμα κι αν δεν πρέπει να χάσετε βάρος, απλώς κάντε αλλαγές στη διατροφή σας, προσθέτοντας περισσότερα φρούτα και λαχανικά για να δημιουργήσετε πιο ικανοποιητικές σεξουαλικές εμπειρίες για τον εαυτό σας.

Η διατήρηση ενός υγιεινού τρόπου ζωής είναι το «κλειδί» για υγιή σεξουαλική ζωή.  Επιπλέον, μην έχετε εμμονή με την εικόνα του σώματός σας – αντίθετα αγαπήστε τον εαυτό σας όπως είναι.

 .vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: