5 Μαρτίου 2022

Αλεξανδρούπολη: Σύλληψη πέντε αλλοδαπών για εισαγωγή, λαθρεμπορία, μεταφορά, κατοχή και αποθήκευση όπλων


 Δέκα πιστόλια διαμετρήματος 9 χιλιοστών τουρκικής προέλευσης, εντόπισαν στελέχη του λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και της διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής, σε σακίδιο 21χρονου αλλοδαπού, ο οποίος εισήλθε παράνομα στη χώρα μέσω του ποταμού Έβρου μαζί με τέσσερις ακόμη αλλοδαπούς. 
Ειδικότερα, σήμερα το πρωί και κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών, εντοπίστηκε σε παραποτάμια αγροτική περιοχή του δήμου Σουφλίου, πλησίον του ποταμού Έβρου, πνευστή λέμβος με έξι επιβαίνοντες, η οποία προσέγγιζε την ελληνική όχθη. Μετά την αποβίβαση των πέντε αλλοδαπών, η εν λόγω λέμβος αναχώρησε προς την τουρκική πλευρά απ' όπου και προήλθε. Στη συνέχεια, οι αποβιβασθέντες επιβάτες της λέμβου, ηλικίας 21,26,37,38 και 42 ετών, προσπάθησαν να απομακρυνθούν από το σημείο κινούμενοι πεζή αλλά ακινητοποιήθηκαν από τα στελέχη της Περιφερειακής Ομάδας Δίωξης Ναρκωτικών του κεντρικού λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης και στελέχη της υπηρεσίας Δίωξης Ναρκωτικών της διεύθυνσης Αστυνομίας Κομοτηνής. 
Κατά τη διενέργεια του ελέγχου που ακολούθησε, διαπιστώθηκε ότι στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων, ενώ εντός του σακιδίου πλάτης που έφερε ο 21χρονος εντοπίστηκαν τα δέκα προαναφερθέντα πιστόλια. Οι πέντε αλλοδαποί συνελήφθησαν για από κοινού εισαγωγή-λαθρεμπορία-μεταφορά-κατοχή-αποθήκευση των δέκα πιστολιών, κατά παράβαση των άρθρων 2,6, και 11 του Ν.2168/1993 και του άρθρου 45 Π.Κ., καθώς και για παράνομη είσοδο στη χώρα κατά παράβαση του άρθρου 83 του Ν.3386/2005, ενώ κατασχέθηκαν τα ανευρεθέντα όπλα και τρία κινητά τηλέφωνα. 
Σε σχετική ανακοίνωση του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος Ελληνικής Ακτοφυλακής, σημειώνεται ότι «η διεύθυνση Ασφαλείας και Προστασίας Θαλασσίων Συνόρων αναλύει και επεξεργάζεται εις βάθος όλα τα στοιχεία που έχουν προκύψει και διερευνά την ενδεχόμενη επέκταση της δράσης των συλληφθέντων». 
Λ.Π.    ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: