11 Μαρτίου 2022

ΗΠΑ: Αυξάνεται η κατανάλωση καφέ – Πώς συνδέεται με τη στενότητα στην αγορά εργασίας


 Η κατανάλωση καφέ αυξάνεται στις ΗΠΑ, ωθούμενη από την ιστορικού επιπέδου στενότητα που επικρατεί στην αγορά εργασίας της χώρας.

Μετά από μια πτώση της κατανάλωσης κατά τη διάρκεια της πανδημίας, το 66% των κατοίκων των ΗΠΑ πίνουν πλέον καφέ καθημερινά – το μεγαλύτερο ποσοστό σε περίπου πέντε χρόνια, σύμφωνα με έρευνα της Εθνικής Ένωσης Καφέ. Της ανοδικής κούρσας ηγούνται οι λάτρεις του καφέ ηλικίας 40 ετών και άνω που επανέρχονται στο εργατικό δυναμικό και χρειάζονται την καφεΐνη. Συγκριτικά, μόλις το 58% των Αμερικανών έπιναν καθημερινά καφέ το 2021 και το 63% το 2020.

Διαφορά στις προτιμήσεις

Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία Αμερικανοί φαίνεται πως καταναλώνουν πιο παραδοσιακά ροφήματα καφέ στο σπίτι, σε αντίθεση με τις σπέσιαλ δημιουργίες που προτιμούν οι μιλένιαλς.

«Οι καταναλωτές βρήκαν έναν τρόπο να φτιάχνουν τα αγαπημένα τους ροφήματα στο σπίτι», δήλωσε η Τσέριλ Χάνγκ της DIG Insights Inc., η οποία παρουσίασε αυτά τα συμπεράσματα κατά τη διάρκεια του ετήσιου συνεδρίου της Εθνικής Ένωσης Καφέ των ΗΠΑ, σύμφωνα με το Bloomberg.

Εξοικονόμηση

Η κατανάλωση καφέ στο σπίτι πιθανότατα θα συνεχιστεί, επειδή θεωρείται ένας τρόπος εξοικονόμησης χρημάτων την ώρα που οι Αμερικανοί γίνονται λιγότερο σίγουροι για την οικονομική τους κατάσταση, σημείωσε η Χάνγκ. Οι ΗΠΑ βρίσκονται αντιμέτωπες με τον χειρότερο πληθωρισμό των τελευταίων τεσσάρων δεκαετιών.

  ot.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: