8 Μαρτίου 2022

Ουκρανία: Ρωσικές δυνάμεις έπληξαν δύο πετρελαϊκές αποθήκες - Το ΝΑΤΟ δεν θα επιτρέψει επέκταση της σύγκρουσης

 Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν πολιτικές υποδομές και κατοικίες στη βόρεια περιφέρεια του Ζιτόμιρ στην Ουκρανία και χθες, Δευτέρα, το βράδυ πραγματοποίησαν αεροπορικές επιδρομές σε δύο αποθήκες πετρελαίου δήλωσε σήμερα μιλώντας στην τηλεόραση ο κυβερνήτης Βιτάλι Μπουνέτσκο, ο οποίος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες. 


Στο Σούμι, μια προσωρινή εκεχειρία που σε γενικές γραμμές τηρείται σήμερα επέτρεψε την αποχώρηση αμάχων, μεταξύ των οποίων περίπου 1.000 ξένων φοιτητών, μέσω ανθρωπιστικού διαδρόμου, δήλωσε ο περιφερειακός κυβερνήτης Ντμίτρο Ζιβίτσκι προσθέτοντας ότι κομβόι 20-30 ιδιωτικών αυτοκινήτων αναχωρούν κατά κύματα. 
Στο μεταξύ, η προέλαση των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και οι ουκρανικές δυνάμεις αντεπιτίθενται σε μερικές περιοχές, δήλωσε σήμερα ο Ολέξιι Αρεστόβιτς, σύμβουλος του ουκρανού προέδρου.
«Ο ρυθμός της προέλασης του εχθρού έχει επιβραδυνθεί σημαντικά και προς ορισμένες κατευθύνσεις έχει ουσιαστικά σταματήσει», δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση. «Οι δυνάμεις που συνεχίζουν να προχωρούν, προχωρούν σε μικρά αποσπάσματα», πρόσθεσε.
Στη Ρίγα της Λετονίας, ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε σήμερα ότι έχει αξιόπιστες πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες η Ρωσία βάζει στόχο αμάχους στην Ουκρανία και κάλεσε τη Μόσχα να τερματίσει τη σύγκρουση, υπογραμμίζοντας επίσης ότι δεν θα την αφήσει να επεκταθεί.
«Έχουμε ευθύνη να εξασφαλίσουμε ότι η σύγκρουση δεν θα κλιμακωθεί και δεν θα επεκταθεί πέρα από την Ουκρανία», δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ. «Θα προστατεύσουμε και θα υπερασπιστούμε κάθε εκατοστό συμμαχικού εδάφους», πρόσθεσε.
Μιλώντας δίπλα στον πρόεδρο της Λετονίας Έγκιλς Λέβιτς, ο Στόλτενμπεργκ υπογράμμισε πως η εισβολή της Ρωσίας προκαλεί φρικτό πόνο και πως ο ανθρωπιστικός αντίκτυπος είναι καταστροφικός.

 .amna.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: