29 Μαρτίου 2022

Τσίπρας: Δεν ξέρω αν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά υπάρχουν κλεφτόδεντρα

 

Την ανάγκη ενός σχεδίου «έκτακτης ανάγκης» από το κράτος προκειμένου να αντιμετωπιστεί η «ζοφερή κατάσταση» στο ενεργειακό τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1. Μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι «δεν ξέρω αν υπάρχουν λεφτόδεντρα, αλλά υπάρχουν κλεφτόδεντρα».

Ο Αλέξης Τσίπρας υποστήριξε ακόμη ότι «δεν έχει νόημα να περιγράφουμε τη ζοφερή κατάσταση, έχει νόημα να δούμε πώς θα βγούμε από αυτή», ενώ υπογράμμισε  πως μεταξύ των “παραδοχών” που πρέπει πρώτα να κάνουμε είναι ότι δεν μπορεί να συνεχίζεται ένα «μοντέλο παρωχημένο που εκτινάσσει το κόστος για τον καταναλωτή», την ώρα που η αισχροκέρδεια φτάνει το 1,5 δισ. ευρώ.

«Χρειάζεται ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης, χρειάζεται να παρέμβει το κράτος ρυθμιστικά στις αγορές, να είναι δίπλα στον πολίτη που αδυνατεί αυτήν τη στιγμή να τα βγάλει πέρα», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έκανε «τραγικά, στρατηγικά λάθη στο ενεργειακό».

«Αυτό δεν είναι η κρίση του πολέμου αυτό που βιώνουμε μέχρι σήμερα είναι η αισχροκέρδεια και η τάση στις διεθνείς αγορές να ανέβει η τιμή του φυσικού αερίου», συμπλήρωσε ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ υπενθύμισε ότι ο Πρωθυπουργός στις αρχές Μαρτίου υποστήριζε ότι “δεν υπάρχουν υπερκέρδη” αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδωσε οδηγία να φορολογηθούν τα υπερκέρδη “ξαφνικά τα ανακάλυψε”.

 .enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: