15 Μαρτίου 2022

Συνάντηση προσφυγικών οικογενειών από την Ουκρανία στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης

 Με πρωτοβουλία της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης  Ν. Πιερίας «Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ», την Παρασκευή 18 Μαρτίου 2022, στις 17:00 θα πραγματοποιηθεί στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης συνάντηση των οικογενειών από την Ουκρανία που εγκαταστάθηκαν στην Κατερίνη μετά την έναρξη του πολέμου.

 

Στόχος της συνάντησης είναι να γνωριστούν οι οικογένειες μεταξύ τους αλλά και να έρθουν σε επαφή με οικογένειες ομοεθνών τους που ζουν μόνιμα στην πόλη μας. Αφορμή για την συνάντηση αυτή υπήρξαν οι επισκέψεις πολλών ουκρανών συμπολιτών μας που έσπευσαν να προσφέρουν τη βοήθειά τους στους φιλοξενούμενους του Καπνικού Σταθμού.

 

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα έχει οργανωθεί υπαίθρια παιδική γωνιά ενώ από την επόμενη Δευτέρα θα ξεκινήσουν μαθήματα εκμάθησης ελληνικών  -για ενήλικες και παιδιά- από ουκρανή δασκάλα στην θερμαινόμενη αίθουσα «Το Αράνι». Σε όλες τις παραπάνω πρωτοβουλίες συμμετέχουν ενεργά, μέλη των προσφυγικών οικογενειών.


Η φιλόξενη αυλή του Καπνικού Σταθμού και οι Κοινωνικές Δομές του με τη στήριξη των 120 εθελοντριών και εθελοντών βρίσκονται στο πλευρό των προσφυγικών οικογενειών  και υπόσχονται να τους προσφέρουν μια ανθρώπινη, ασφαλή και ζεστή γωνιά.


Σας παρακαλούμε να ενημερώσετε φίλους και γνωστούς για την επικείμενη συνάντηση. Θα δοθούν οδηγίες για την εγγραφή των παιδιών στα σχολεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: