2 Μαρτίου 2022

Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες – Το σύνθημα όμως σε ποιον ανήκει;

 


Για μία ακόμη φορά, το ΚΙΝΑΛ κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ότι «κλέβει» μέχρι και τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ - Θέση πήρε και ο Ανδρουλάκης - Ο Κοτζιάς όμως είχε κάτι να πει και στις δύο πλευρές...

Το εμβληματικό σύνθημα «η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» χρησιμοποίησε ο Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας στη Βουλή για τις εξελίξεις στην Ουκρανία.

Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης, αντέδρασε έντονα, κατηγορώντας τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι «μιμείται» τον Ανδρέα Παπανδρέου και «κλέβει τα συνθήματα του ΠΑΣΟΚ».

Για το θέμα τοποθετήθηκε, όμως, και ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Νίκος Ανδρουλάκης, ο οποίος, με ανάρτησή του, έδωσε μία πιο… συνολική απάντηση στον Αλέξη Τσίπρα, αναφορικά με το επίμαχο σύνθημα, αλλά βασικά για τον πόλεμο στην Ουκρανία και τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας.

Όπως έγραψε ο κ. Ανδρουλάκης, «Η Ελλάδα, όχι μόνο ανήκει στους Έλληνες, όπως ανέφερε πρώτος με αυθεντικό τρόπο ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά επίσης η Ελλάδα και οι Έλληνες ήταν πάντα στην πλευρά της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το παραβιάζουν εις βάρος των λαών».

 Κοτζιάς στο ΚΙΝΑΛ: «Μάθε παιδί μου γράμματα – Ο Ανδρέας το πήρε από το ΚΚΕ»

Στον «καυγά» μεταξύ ΚΙΝΑΛ και ΣΥΡΙΖΑ παρενέβη, όμως, και ο Νίκος Κοτζιάς, βάζοντας τα πράγματα… στη θέση τους.

Όπως ανέφερε με δική του ανάρτηση, το σύνθημα «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» ανήκει στο ΚΚΕ.

Προσέθεσε, μάλιστα, ότι «από εκεί το πήρε ο Ανδρέας».

Η ανάρτηση του πρώην υπουργού Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, που ξεκίνησε την πολιτική του δράση από το ΚΚΕ, καταλήγει με το εξής χαρακτηριστικό υστερόγραφο: «Μάθε παιδί μου γράμματα»…

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: