22 Μαρτίου 2022

Κρίτων Αρσένης-Ανάλγητη η κυβερνητική πολιτική της ΝΔ

 --«Δεν καταπολεμείτε τη διαφθορά. Νομοθετείτε τη διαφθορά με κάθε τρόπο και σε κάθε πτυχή της δημόσιας διοίκησης». Αυτό τόνισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25, Κρίτων Αρσένης, κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια, του νομοσχεδίου του Υπουργείου Εσωτερικών για το «Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο Καταπολέμησης της Διαφθοράς», δηλώνοντας ότι το κόμμα του το καταψηφίζει.

Όπως υποστήριξε ο κ. Αρσένης, «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν διακατέχεται από καμία δημοκρατική και κοινωνική ευαισθησία» και τόνισε ότι «όλη η πολιτική που ακολουθεί έχει στόχο μόνο τις επερχόμενες εκλογές», τις οποίες προσδιόρισε τον ερχόμενο Μάιο.

Ακόμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΜέΡΑ25 επιτέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Μάκη Βορίδη, υποστηρίζοντας ότι το μέτρο για την παράταση μέχρι τον Μάιο του έκτακτου προσωπικού στους δήμους για την αντιμετώπιση της πανδημίας είναι γιατί τότε υπολογίζει η κυβέρνηση να γίνουν οι εκλογές.

«Στόχευση σας είναι πάντα πολιτική και ποτέ υγειονομική. Εμάς κατηγορείτε για χυδαία Αριστερά που δίνει ελπίδα στους εργαζόμενους όταν δεν υπάρχει, όμως εσείς είστε που το κάνετε συστηματικά. Βγήκε απόφαση της δικαιοσύνης που νομιμοποιεί γυναίκα εργαζόμενη σε δήμο και εμείς καλούμε όλους τους εργαζόμενους να διεκδικήσουν τα δικαιώματα τους απέναντι στις χυδαίες απολύσεις της κυβέρνησης», σημείωσε ο κ. Αρσένης.

«Είστε μια ανάλγητη κυβέρνηση που θέλει να εξυπηρετήσει μόνο τους μεγάλους ολιγάρχες», είπε, ενώ σημείωσε ότι έφτασε στο σημείο «να πάρει πίσω την κρατική εγγύηση σε χαμηλότοκα δάνεια για στέγη που είχαν πάρει 200.000 παλιννοστούντες και 6.000 Ρομά που δεν μπορούν να πληρώσουν, οδηγώντας τους έτσι ανάλγητα, στην εξαθλίωση».

Τέλος, έκανε λόγο για «ανάλγητη μεταναστευτική πολιτική», υποστηρίζοντας ότι η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, συμπεριλαμβάνει την Ελλάδα στις χώρες που δείχνουν εκρηκτική έλλειψη σεβασμού για την ανθρώπινη ζωή.

  .amna.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: