27 Μαρτίου 2022

Μακρόν: «Αδειάζει» τον Μπάιντεν μετά τη δήλωση για τον Πούτιν

Μακρόν: «Αδειάζει» τον Μπάιντεν μετά τη δήλωση για τον Πούτιν
Τι είπε σε συνέντευξή του ο Γάλλος πρόεδρος για τον Αμερικανό ομόλογό του μετά τη χθεσινή δήλωσή του για τον Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε κατά της «λεκτικής κλιμάκωσης» με τη Μόσχα αφού ο Αμερικανός ομόλογός του Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν «χασάπη».

«Δεν θα χρησιμοποιούσα αυτές τις λέξεις», είπε χαρακτηριστικά ο Γάλλος πρόεδρος σε συνέντευξή του στο France 3.

Ο Γάλλος πρόεδρος υπογράμμισε ότι «πρέπει να γίνουν τα πάντα για να σταματήσει η κλιμάκωση της κατάστασης», έτσι ώστε να υπάρχει ελπίδα να σταματήσει ο πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Μακρόν δήλωσε στο France 3 ότι θεωρεί καθήκον του «να επιτύχει πρώτα μια κατάπαυση του πυρός και στη συνέχεια την πλήρη αποχώρηση των (σ.σ. ρωσικών) στρατευμάτων με διπλωματικά μέσα. Αν θέλουμε να το πετύχουμε αυτό, δεν μπορούμε να κλιμακώσουμε ούτε στα λόγια ούτε στις πράξεις».

Η δήλωση Μπάιντεν που πυροδότησε αντιδράσεις

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Τζο Μπάιντεν, δήλωσε ξεκάθαρα, στη διάρκεια ομιλίας του στη Βαρσοβία, ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν δεν πρέπει να παραμείνει στην εξουσία της Ρωσίας.

«Για όνομα του Θεού, αυτός ο άνθρωπος δεν μπορεί να παραμείνει στην εξουσία», δήλωσε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

 Άμεσα ήρθε η απάντηση του Κρεμλίνου: «Αυτό δεν πρόκειται να αποφασιστεί από τον κ. Μπάιντεν», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Ντμίτρι Πεσκόφ, προσθέτοντας πως «θα πρέπει να είναι μόνο επιλογή του λαού της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: