6 Μαρτίου 2022

Αποκάλυψη: Ληστές χρηματαποστολών προ δεκαετίας οι απαγωγείς του επιχειρηματία


 Σεσημασμένοι για συμμετοχή σε ληστείες χρηματαποστολών κι άλλες εγκληματικές επιθέσεις, περίπου προ δεκαετίας, φέρεται ότι είναι οι δράστες -όπως αποκαλύπτει το in– της δίμηνης απαγωγής του επιχειρηματία Γ. Κυπαρίσση που αφέθηκε ελεύθερος προ διημέρου μετά από καταβολή λύτρων της τάξης των 800.000 ευρώ.

Η ΕΛ.ΑΣ γνώριζε σχεδόν από τον πρώτο μήνα την ταυτότητα των δραστών από αναλύσεις τηλεφωνικών κλήσεων, βίντεο καμερών κι άλλες πληροφορίες, όμως περίμενε την απελευθέρωση του ομήρου για να προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες.

Είναι ενδεικτική η αναφορά σε δημοσίευμα των «ΝΕΩΝ» και του in στις 21 Μαρτίου 2021 όπου ανάμεσα στα άλλα σημειωνόταν: «την ίδια ώρα η ΕΛ.ΑΣ φαίνεται να συγκεντρώνει στοιχεία για την ταυτότητα των δραστών, με αναφορές ότι «η εν λόγω εγκληματική ενέργεια φέρεται πιο σύνθετη από αυτή που είχε εκτιμηθεί αρχικά και πιθανόν πρόκειται για συμμετοχή ποινικών με βαρύ ποινικό μητρώο. Επειδή το ποσό των απαιτούμενων λύτρων δεν ήταν ιδιαίτερα υψηλό σε σχέση με άλλες απαγωγές (ΣΣ των επιχειρηματιών Μιχ. Λεμπιδάκη, Περ. Παναγόπουλου , Γιώργου Μυλωνά ) υπήρξε η εικόνα ότι ήταν εγκληματική ενέργεια μικρών απαιτήσεων. Κάτι όμως που δεν φαίνεται να επιβεβαιώνεται από τις μετέπειτα ενέργειες μας».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, πρόκειται για δύο άνδρες -41 και 34 ετών- και μία γυναίκα 39 ετών, οι οποίοι προσήχθησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου στο Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής και ανακρίνονται από τις αρχές.

 .in.gr/


Δεν υπάρχουν σχόλια: