25 Μαρτίου 2022

Ψωμί: Συμφέρει να το αγοράζουμε από φούρνο ή να το φτιάχνουμε στο σπίτι;

 Για το εάν συμφέρει να αγοράζει κανείς το ψωμί από το φούρνο ή να το φτιάχνει στο σπίτι εν μέσω ανατιμήσεων λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, εξήγησε ο φούρναρης από τον Εύοσμο της Θεσσαλονίκης, Ρωμαίος Ελευθεριάδης μιλώντας στο MEGA.

Δεν συμφέρει να φτιάχνει κανείς ψωμί στο σπίτι του με τις ανατιμήσεις που έχουν γίνει στο ηλεκτρικό ρεύμα τόνισε με έμφαση ο κ. Ελευθεριάδης και πρόσθεσε ότι 1 κιλό ψωμί στο φούρνο κοστίζει περίπου 2 ευρώ με 2,40 ευρώ.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, σε πολλούς φούρνους της Θεσσαλονίκης έχει αυξηθεί από την Τετάρτη πάνω από 1 ευρώ  η τιμή του ψωμιού  διότι έχουν αυξηθεί οι τιμές στις πρώτες ύλες.  Αξιοσημείωτο είναι δε ότι σε πολλούς φούρνους η τιμή του ψωμιού έχει  σκαρφαλώσει” και στο 1,30  ευρώ.

Πόσο κοστίζει 1 κιλό ψωμί για ζύμωμα στο σπίτι

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του MEGA για 1 κιλό ψωμί ζύμωμα στο σπίτι χρειάζονται τα εξής:

  • Αλεύρι 600 γραμμαρίων: 90 λεπτά
  • Μαγιά η ξερή 30 λεπτά
  • Σύνολο 1, 20 ευρώ. Εάν βάλει κανείς και λάδι στο ψωμί το κόστος θα ανέλθει στο 1,40 ευρώ. Σημειώνεται ότι το κόστος αυτό είναι χωρίς να συμπεριλαμβάνεται η κατανάλωση του ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ελευθεριάδη, για να ψήσει κανείς το ψωμί χρειάζεται 45 λεπτά με 1 ώρα. Και αυτό σημαίνει ότι για να  γίνει αυτό θα πρέπει να καταναλώσει κανείς ρεύμα.

 .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: