13 Μαρτίου 2022

Νεκρά παιδιά στην Πάτρα: Μυστηριώδη ευρήματα στις τοξικολογικές της Τζωρτζίνας

 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες

Με μεγάλη προσοχή και μεθοδικότητα, ώστε να διαλευκανθεί μια τόσο σοβαρή υπόθεση όπως είναι οι «ανεξήγητοι» θάνατοι των τριών παιδιών της οικογένειας Δασκαλάκη στην Πάτρα, συνεχίζουν οι ειδικοί της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών να μελετούν τα στοιχεία που προκύπτουν από τη διερεύνηση της τραγωδίας.

Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκεται το ιατρικό ιστορικό και των τριών κοριτσιών που έφυγαν από τη ζωή μέσα σε διάστημα μικρότερο από τρία χρόνια, ενώ την ίδια στιγμή η ΕΛ.ΑΣ έχει ξεκινήσει να λαμβάνει καταθέσεις από τους γιατρούς που είχαν εξετάσει τα τρία αδέρφια.

Σύμφωνα με τη RealNews, καθοριστικές για τις έρευνες είναι οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις της 9χρονης Τζωρτζίνας που κατέληξε μετά από καρδιακή ανακοπή, την οποία υπέστη από αδιευκρίνιστα αίτια.

Υπερβολική δόση

Όπως αναφέρει η ίδια πηγή, οι ειδικοί εξετάζουν μεμονωμένα αλλά και σε διασταύρωση με τις αδερφές της μικρής Τζωρτζίνας όλα τα στοιχεία που προκύπτουν από τις αναλύσεις.

Ήδη, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι από τις τοξικολογικές εξετάσεις έχουν προκύψει τα πρώτα ευρήματα, τα οποία προκαλούν προβληματισμό στους επιστήμονες.

Μεταξύ άλλων, στο μικροσκόπιο των επιστημόνων βρίσκονται και οι ουσίες που το κορίτσι ελάμβανε στον οργανισμό του λόγω των θεραπειών που δεχόταν. Οι επιστήμονες αναμένεται να εκτιμήσουν αν οι ποσότητες αυτές είναι σε επίπεδα που δικαιολογούνται ή αν υπάρχουν ενδείξεις υπερβολικής δόσης.

Οι πηγές επισημαίνουν στη RealNews πως ο τρόπος χορήγησης της θεραπείας της Τζωρτζίνας αποτελεί βασικό ζητούμενο των ερευνών.

Οι επιστήμονες θα εστιάσουν και στον εντοπισμό οποιωνδήποτε άλλων «ξένων» ουσιών, πιθανόν τοξικών, στον οργανισμό της 9χρονης. Παράλληλα, θα αναζητηθεί οποιοδήποτε κοινό στοιχείο με τις αντίστοιχες εξετάσεις και για τις ιατροδικαστικές εκθέσεις που είχαν γίνει για τις αδερφές της Τζωρτζίνας, την 3,5 ετών Μαλένα και την 6 μηνών Ίριδα.

Δείγματα στο εξωτερικό;

Οι ειδικοί, όπως όλα δείχνουν, δεν βιάζονται -παρά την πίεση που ασκείται λόγω της δημοσιότητας- και εξετάζουν προσεκτικά κάθε εύρημα. Επιπλέον, φαίνεται πως αποκλείουν, τουλάχιστον για την ώρα, τη διενέργεια των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων από εργαστήριο του εξωτερικού. «Δεν υπάρχει κάτι που δεν μπορούμε να βρούμε εδώ στα εργαστήριά μας» διαβεβαιώνει αρμόδιος παράγοντας στη RealNews, απαντώντας σε ερώτηση αν κρίνεται σκόπιμο να σταλούν δείγματα για ανάλυση και εκτός Ελλάδας.

«Στην ιατροδικαστική υπηρεσία γίνεται εξαιρετική δουλειά. Δεν πρέπει να πιεστούν οι επιστήμονες. Θα βάλουν την υπογραφή τους στα πορίσματα και πρέπει να είναι σε θέση, όταν αργότερα κληθούν στο δικαστήριο, να τεκμηριώσουν το καθετί. Πιστεύω ότι θα δοθούν απαντήσεις. Σύντομα θα βγει ένα πόρισμα που θα απαντά σε όλα τα ερωτήματα. Θα συνεκτιμηθούν τα πάντα, αυτό είναι το μόνο σίγουρο» συνεχίζει η ίδια πηγή στην εφημερίδα, ξεκαθαρίζοντας σε ό,τι αφορά στη Τζωρτζίνα ότι η καρδιά της δεν είχε πρόβλημα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι το παιδί δεν αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα. Το βεβαιώνουν οι πλέον αρμόδιοι γιατροί των νοσοκομείων που την εξέτασαν. Ακριβώς επειδή δεν μπορούσαν να λύσουν τον γρίφο, τοποθέτησαν προληπτικά απινιδωτή στο παιδί. Η 9χρονη είχε υποστεί δύο ανακοπές, την πρώτη στο Καραμανδάνειο Νοσοκομείο της Πάτρας, που την κατέστησε ανάπηρη, ενώ η δεύτερη ανακοπή την οδήγησε στον θάνατο» σημειώνεται.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: