29 Μαρτίου 2022

Καλαμαριά: Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στους πρόσφυγες από την Ουκρανία

.Το Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς θα προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους τους υπηκόους της Ουκρανίας, που αναγκάσθηκαν να εγκαταλείψουν τον τόπο καταγωγής τους λόγω του εκεί διεξαγομένου πολέμου και διαμένουν στον Δήμο Καλαμαριάς.

Οι Ουκρανοί υπήκοοι,  σύμφωνα με το άρθρο 38 Ν. 4865/2021 (ΦΕΚ Α΄238) εντάσσονται στις ανασφάλιστες-ευάλωτες κοινωνικές ομάδες και έχουν το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο Εθνικό Σύστημα Υγείας και δικαιούνται νοσηλευτικής και ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης καθώς επίσης έχουν και το δικαίωμα να συνταγογραφούν φάρμακα και να διενεργούν τις απαιτούμενες θεραπευτικές πράξεις και διαγνωστικές εξετάσεις. 

Ως πολίτες τρίτης Χώρας, πρέπει να κατέχουν ή να αποκτούν ΑΜΚΑ. Μέχρι την απόκτησή του, οι υπηρεσίες Υγείας θα παρέχονται κανονικά με την επίδειξη είτε διαβατηρίου είτε σχετικού εγγράφου της Ελληνικής Αστυνομίας. 

«Είναι το λιγότερο που μπορούμε να κάνουμε γι’ αυτούς τους ανθρώπους, που άφησαν πίσω τη ζωή τους, για να αντιμετωπίσουν μια νέα πραγματικότητα. Αν μη τι άλλο αυτή τη μεταβατική περίοδο, οφείλουμε ως άνθρωποι να την κάνουμε, όσο πιο ανώδυνη γίνεται. Εξάλλου η Καλαμαριά γνωρίζει πολύ καλά από προσφυγιά» δήλωσε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής, του δήμου Καλαμαριάς Εύα Ντόντη-Μπανιώρα. 

Για πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν απευθυνθείτε στο Δημοτικό Ιατρείο Καλαμαριάς και στα τηλέφωνα :2313314499,2313314498, 2313314525
   

.

Δεν υπάρχουν σχόλια: