23 Μαρτίου 2022

ΑΧΕΠΑ: Εισαγωγές ασθενών μόνο με έγκριση διοίκησης; Τι απαντούν οι υπεύθυνοι

ΑΧΕΠΑ: Εισαγωγές ασθενών μόνο με έγκριση διοίκησης; Τι απαντούν οι υπεύθυνοι 

Αντιδράσεις έχει προκαλέσει το έγγραφο της διοίκησης του ΑΧΕΠ που δημοσίευσε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δώρα Αυγέρη, και αναφέρεται στο πώς θα γίνονται οι εισαγωγές στο νοσοκομείο.

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Β΄ Θεσσαλονίκης, συνόδευσε την ανάρτησή της με δήλωση στην οποία υποστηρίζει ότι η διοίκηση του ΑΧΕΠΑ προχωρά σε ιδιωτικοποίηση του νοσοκομείου.

«Ιδιωτικοποιούν το ΑΧΕΠΑ! Με εντολή του Διοικητή του, το δημόσιο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ κλείνει τις πόρτες του στους ασθενείς! Θα τις ανοίγει μόνο με έγκριση της Διοίκησης!

Το με ημερομηνία 14-3-2022 έγγραφο – εντολή του διοικητή του Νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ λέει ότι: 1) Για την εισαγωγή των ασθενών στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ απαιτείται η έγκριση της Διοίκησης. 2) Σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την απαιτούμενη έγκριση, το κόστος της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης θα βαρύνει αποκλειστικά τον θεράποντα ιατρό!», αναφέρει η κ.Αυγέρη και προσθέτει:

«Συμπέρασμα : το ΑΧΕΠΑ μετατρέπεται από δημόσιο νοσοκομείο σε τσιφλίκι. Στο οποίο για να εισαχθείς, θα πρέπει να έχεις την έγκριση από τον γαλάζιο διοικητή που μετατρέπεται σε κλινικάρχη! Αν εισαχθείς χωρίς την έγκρισή του, θα μαστιγωθεί ο γιατρός που έκανε την εισαγωγή ή την ιατρική πράξη! Δηλαδή αυτός που έκανε το καθήκον του! Κατ’ εντολή και καθ’ υπόδειξη της κυβέρνησης και του Υπουργείου Υγείας όλο αυτό»;

Η απάντηση της διοίκησης

Σε ανακοίνωση – απάντησή της, η διοίκηση του νοσοκομείου ΑΧΕΠΑ αναφέρει πως δεν υπάρχει καμία παρέμβαση στον ιατρικό χειρισμό των περιστατικών, επειγόντων ή προγραμματισμένων. Η έγκριση της διοίκησης, όπως λέει, αφορά μόνο την διοικητική διαχείριση προγραμματισμένων περιστατικών και έχει στόχο την τήρηση της λίστας προτεραιότητας επεμβατικών πράξεων.

Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Σε απάντηση δημοσιευμάτων, λόγω εσκεμμένων διαρροών μέσω χορήγησης εγγράφων, αναφορικά με ‘τις εισαγωγές ασθενών στο ΠΓΝΘ ΑΧΕΠΑ μόνο με απαιτούμενη έγκριση της Διοίκησης του Νοσοκομείου και την επιβάρυνση του κόστους της διενεργηθείσας ιατρικής πράξης από τον θεράποντα ιατρό σε περίπτωση εισαγωγής χωρίς την παραπάνω απαιτούμενη έγκριση’ αποσαφηνίζονται τα εξής:

Στον ιατρικό χειρισμό των περιστατικών ουδεμία παρέμβαση γίνεται από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου για οποιοδήποτε περιστατικό επείγον ή προγραμματισμένο. Η έγκριση της Διοίκησης αφορά μόνο τη διοικητική διαχείριση των προγραμματισμένων περιστατικών και όχι των επειγόντων αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση της ορθότητας και διαφάνειας της διαδικασίας ως προς τη τήρηση της λίστας προτεραιότητας επεμβατικών πράξεων, που κατατίθεται στη Διοίκηση του Νοσοκομείου και την αποφυγή καταστρατήγησης της για οποιοδήποτε λόγο και αιτία με απώτερο σκοπό την εξυπηρέτηση και μόνο του συνόλου των πολιτών.

Διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση παραβίασης της συγκεκριμένης διαδικασίας θα τηρούνται οι από το νόμο προβλεπόμενες διατάξεις».

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: