13 Μαρτίου 2022

Αντιγήρανση: Οι βιταμίνες που αναζωογονούν το δέρμα – Top tips για νεανικό πρόσωπο και σώμα


Ανακαλύψτε πολύτιμα tips αντιγήρανσης καθώς και ποιες βιταμίνες θα πρέπει να εντάξετε στην καθημερινή σας διατροφή για να έχετε στο τσεπάκι σας τη μακροζωία και την νεανική όψη

Το γήρας είναι μια φυσική διαδικασία από την οποία κανείς δεν εξαιρείται. Αποτελεί ένα από τα πιο δεδομένα πράγματα της ζωής. Τα χρόνια που περνούν αφήνουν τα σημάδια τους στο πρόσωπο, το σώμα, αλλά και το μυαλό. Διατηρώντας αυτά τα τρία όσο πιο νεανικά γίνεται  ωστόσο, μπορούμε να κρύψουμε αρκετά χρόνια πίσω από ένα γυμνασμένο σώμα και νου, αλλά και  πίσω από φρέσκο πρόσωπο.

Μέσα από τον παρακάτω οδηγό, θα βρείτε πολύτιμα αντιγηραντικά μυστικά που θα αποτελέσουν την αρχή για να «σβήσετε» μερικά χρόνια από το πρόσωπό σας.

Μυστικά για το πρόσωπο

Το πρόσωπο είναι τυπικά το πρώτο πράγμα που παρατηρεί κανείς σε έναν άνθρωπο. Αποτελεί ένα από τα σημεία του σώματος που δείχνει την πραγματική ηλικία κάποιου κυρίως μέσα από τις λεπτές γραμμές, τη δυσχρωμία και τα σημάδια, τις επιπτώσεις των υπεριωδών ακτινών. Για να καλυφθούν αυτές οι επιδράσεις του γήρατος, ο Δρ. Larry Fan, πλαστικός χειρουργός στο Σαν Φρανσίσκο ορισμένα μυστικά:

Πιο κολακευτικό κούρεμα και χρώμα. Ένα κούρεμα που ελαχιστοποιεί τα σημάδια της γήρανσης είναι ιδανικό. Αν κάποιος επιμένει να διατηρεί μία κόμη που ταιριάζει πιο πολύ σε νεότερο άνθρωπο, απλά καθιστά πιο εμφανή τα σημάδια της κούρασης στο πρόσωπο. Ο κομμωτής αποτελεί τον ειδικό που θα λύσει όλες τις απορίες και θα βρει το κατάλληλο χτένισμα που κολακεύει το πρόσωπο σας. Παράλληλα, όσο μεγαλώνει κανείς επιλέγει πιο ανοιχτές αποχρώσεις για τα μαλλιά του, με στόχο να αναμειγνύεται το φυσικό γκρι χρώμα των μαλλιών με τις πιο ανοιχτές αποχρώσεις. Άλλωστε όπως τονίζει ο Δρ. Fan, το άνοιγμα του χρώματος βοηθά στο να μειωθεί η ορατότητα των δερματικών ατελειών.

Μεγαλύτερη φροντίδα του δέρματος. Η καθημερινή ρουτίνα καθαρισμού, περιποίησης και ενυδάτωσης της επιδερμίδας αποτελεί ιδιαίτερα σημαντική κίνηση για τη διατήρηση της ωραίας όψης της επιδερμίδας. Έτσι, το δέρμα παράγει περισσότερο κολλαγόνο και αντιοξειδωτικά που συμβάλλουν στην ανανέωσή του.

Συνοπτικά, η καθημερινή ενυδάτωση, η αδιάλειπτη χρήση αντιηλιακού ακόμα και το χειμώνα και η σωστή διατροφή, μπορούν να ενισχύσουν τη νεανική όψη του προσώπου και του δέρματος.

Anti toxin plan. Ιδιαίτερα σημαντικό κρίνεται από τους ειδικούς να αποβάλλονται οι τοξίνες  από τον οργανισμό είτε αυτές προσλαμβάνονται μέσα από τη διατροφή είτε μέσα από την έκθεση σε τοξικά περιβάλλοντα όπως είναι ο καπνός και οι ατμοσφαιρικοί ρύποι.

 Μυστικά για το σώμα

Παρόλο που το πρόσωπο είναι ένα από τα πρώτιστα σημεία που κοιτάει κάποιος πάνω μας, το σώμα παίζει σημαντικό ρόλο στην ηλικία και την εμφάνιση, για αυτό και τα παρακάτω γνωστά άγνωστα μυστικά έχουν ως στόχο να φαίνεται το σώμα σας πιο νέο.

Συνεχής κίνηση. Η τακτική άσκηση έχει αποδειχθεί πως μειώνει τα σημάδια του γήρατος όχι μόνο από το σώμα αλλά και από το νου, ενώ αυξάνει την αυτοπεποίθηση αφού βελτιώνει τη στάση του σώματος και το βάρος. Η καθημερινή άσκηση για 20 λεπτά, η τακτική κίνηση, και ο στόχος των 10.000 βημάτων την ημέρα οδηγούν σε πιο νεανικό σώμα.

Είμαστε ό,τι τρώμε

Η παραπάνω γενική αλήθεια απαντά και στην περίπτωση της αντιγήρανσης μιας και όσοι καταναλώνουν καθημερινά τροφές γεμάτες κορεσμένα λίπη και επεξεργασμένα σάκχαρα θα δουν γρήγορα το δέρμα τους να μοιάζει πιο γερασμένο. Η καλή διατροφή μάλιστα δρα και αναδρομικά, αφού όσοι τρέφονται σωστά στις δεκαετίες των 20 και 30 ετών, όταν γίνουν 40, 50 και 60 ετών θα δουν τα οφέλη αυτής της διατροφής στην υγεία και στο δέρμα τους.

Οι δίαιτες και τα πλάνα διατροφής που υπόσχονται πιο νέα όψη περιλαμβάνουν τις 4 παρακάτω βιταμίνες:

Βιταμίνη Α, Βιταμίνη C, Βιταμίνη D, Βιταμίνη E

ΒΙΤΑΜΙΝΕΣ 

Πώς λειτουργούν

Σε ποια τρόφιμα τις βρίσκουμε

Βιταμίνη Α Λειτουργεί ως αντιοξειδωτικό και θεωρείται απαραίτητο συστατικό για την αντιμετώπιση μιας σειράς δερματικών προβλημάτων
  • Γλυκοπατάτα
  • Καρότα
  • Σπανάκι
  • Μάνγκο
Βιταμίνη C Βοηθά στη δημιουργία κολλαγόνου, της αδιάλυτη ινώδουςς πρωτεΐνης, που αποτελεί κύριο δομικό στοιχείο του δέρματος
  • Bell peppers
  • Εσπεριδοειδή
  • Ντομάτες
  • Μπρόκολο
  • Φράουλες
  • Λαχανάκια Βρυξελλών
Βιταμίνη E Βοηθάει σε περιπτώσεις κυτταρικής αποκατάστασης, από τις βλάβες που προκαλεί ο ήλιος μέχρι τη θεραπεία για ουλές ή εγκαύματα
  • Καρύδια
  • Σπόροι
  • Ελαιόλαδο
Βιταμίνη D Το σώμα συνθέτει τη βιταμίνη D από το φως του ήλιου. Η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την ανάπλαση του δέρματος
  • Μανιτάρια, ψάρι, αυγά

Η ενυδάτωση

Η σωστή ενυδάτωση κατά τη διάρκεια της ημέρας μειώνει την κόπωση, βελτιώνει τη θετική απόδοση μέσα στην ημέρα και βοηθά στη αύξηση της ηρεμίας και τη βελτίωση της διάθεσης.

Ο ύπνος

Η διατροφή, η φυσική δραστηριότητα ή η καθιστική ζωή, αλλά και ο χρόνος που περνάμε μπροστά από την τηλεόραση, διαβάζοντας ή σερφάροντας στο ίντερνετ και στα social media διαταράσσουν τον ύπνο, ο μέσος όρος του οποίου θα πρέπει να είναι μεταξύ των 7 και 9 ωρών καθημερινώς για να διατηρηθεί η νεανικότητα του δέρματος.

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: