7 Απριλίου 2022

Απόλλων Ράχης-Ακαδημία Βατανιακός 1978 2-0 Αέρας (πρωταθλήματος) Ράχης!/Γ' ΕΠΣ Πιερίας


Του δημοσιογράφου Νίκου Κολίτση (ΚateriniSport.gr)

Μπορεί ο... Στρατηγός Άνεμος να ήταν ο πρωταγωνιστής στην αναμέτρηση του τοπικού Απόλλωνα Ράχης με την Ακαδημία Βατανιακός 1978, για το πρωτάθλημα της Γ' κατηγορίας της ΕΠΣ Πιερίας, όμως, οι γηπεδούχοι πήραν... αέρα πρωταθλήματος, επικρατώντας με 2-0, αυξάνοντας, παράλληλα, τη διαφορά από τον βασικό διεκδικητή του τίτλου, Ερμή Εξοχής.
Ο Απόλλωνας, έχοντας... σύμμαχο τα μποφόρ του Αιγαίου, προηγήθηκε με τον Π. Καρακούση, λίγο πριν τη συμπλήρωση του πρώτου εικοσάλεπτου και διπλασίασε τα τέρματά του με τον Κατή, με υπέροχη ατομική ενέργεια και διαγώνιο σουτ, στην εκπνοή του ημιχρόνου, σφραγίζοντας ουσιαστικά τη νίκη του, με τους φιλοξενούμενους, πάντως, να αγωνίζονται με πολλές αλλαγές στη βασική τους σύνθεση, λόγω αναγκαστικών απουσιών.
Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Βατανιακός προσπάθησε να εκμεταλλευτεί το πλεονέκτημα του ανέμου και ήταν πιο απειλητικός για την αντίπαλη εστία, κυρίως από στημένες μπάλες, χωρίς, όμως, να καταφέρει να μειώσει και να επιστρέψει στο παιχνίδι.
Ηighlights: η επίμαχη φάση πέναλτι, υπέρ της Ράχης, με το σκορ στο 0-0, που προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες ποδοσφαιριστών και φιλάθλων της τοπικής ομάδας, "έχει και κάμερα..."
η ευκαιρία του Π. Καρακούση στο πρώτο ημίχρονο, σε μία φάση στην οποία τραυματίστηκε ο πορτιέρο των φιλοξενούμενων, Μελικιάν, γεγονός που τον ανάγκασε να αγωνιστεί σε όλο το δεύτερο ημίχρονο, ελλείψει αντικαταστάτη, σχεδόν... ως άγαλμα, ενώ και ο ίδιος ο Π. Καρακούσης, αντικαταστάθηκε, λόγω τραυματισμού, στο δεύτερο ημίχρονο,
Μan οf the match: με δεδομένη τη συνθήκη του... ανεμοστρόβιλου και τον υπέρμετρα σκληρό αγωνιστικό χώρο, οι ποδοσφαιριστές και των δύο ομάδων υπερέβαλαν εαυτούς, με το σύνολο των παικτών της Ράχης που αγωνίστηκαν, να δικαιούνται τον τίτλο, χωρίς εξαιρέσεις,
Yellow card: όποια κι αν είναι η διαφορά, όσο μποφόρ και να έχει, το ντέρμπι Ράχη-Εξοχή θα το καλύψουμε ακόμη κι αν χρειαστεί να μπούμε σε... αεροπλάνο! (σ.σ. δεν είναι άσχημη ιδέα, τώρα που το σκεφτόμαστε...)
Μην ξεχνάτε να κάνετε subscribe, like & share!
Σε επαγγελματική ποιότητα εικόνας και ήχου.
Επικοινωνία: liviostitos@hotmail.com

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: