10 Απριλίου 2022

Μάντσεστερ Σίτι – Λίβερπουλ 2-2: Το «θρίλερ» για τον τίτλο συνεχίζεται…

Σε μία ακόμα «μυθική» παράσταση, Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ… δίδαξαν ποδόσφαιρο, ωστόσο δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους και έμειναν στο 2-2, με τους «πολίτες» να συνεχίζουν στο +1 από τους «κόκκινους».

Τι ματσάρα… Μόνο αυτές οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να δώσουν μια τέτοια ποδοσφαιρική πανδαισία στον πλανήτη.

Μάντσεστερ Σίτι και Λίβερπουλ… δίδαξαν για άλλη μια φορά ποδόσφαιρο. Ωστόσο όπως και στο «Άνφιλντ» στον πρώτο γύρο, έτσι και αυτή τη φορά στο «Έτιχαντ» δεν μπόρεσαν να λύσουν τις διαφορές τους. Ούτε καν στις λεπτομέρειες δεν κρίθηκε αυτό το ντέρμπι ανάμεσα στις δύο κορυφαίες ομάδες του κόσμου.

Σίτι και Λίβερπουλ έμειναν στο 2-2 στο «Έτιχαντ» και έτσι η διαφορά του βαθμού δεν άλλαξε, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να ανεβαίνει στους 74 βαθμούς και εκείνη του Γιούργκεν Κλοπ στους 73, προσφέροντας έτσι στον ποδοσφαιρικό πλανήτη ένα «θρίλερ» μέχρι τέλους.

Με το πόδι πατημένο στο γκάζι ξεκίνησε το παιχνίδι η Μάντσεστερ Σίτι! Η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα πήρε τον έλεγχο από το πρώτο σφύριγμα και μάλιστα έφτασε μια ανάσα από το 1-0 πριν καν συμπληρωθούν τα πέντε λεπτά στην αναμέτρηση.

Ο Ντε Μπρόινε έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ωστόσο ο Άλισον σταμάτησε από πολύ κοντά τον Στέρλινγκ ο οποίος δεν μπόρεσε να ευστοχήσει.

Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα ωστόσο και συγκεκριμένα 39, ο Ντε Μπρόινε έδειξε στον Άγγλο πως… γίνεται. Σουτ με το αριστερό έξω από την περιοχή, κόντρα στον Ματίπ και στα δίχτυα του Άλισον για το 1-0!

Αυτή ήταν η 8η φορά στα οχτώ τελευταία του παιχνίδια απέναντι στη Σίτι, που ο Ντε Μπρόινε είτε σκοράρει, είτε «σερβίρει».

Κι όμως, στην πρώτη της ευκαιρία στο παιχνίδι, η Λίβερπουλ βρήκε το γκολ της ισοφάρισης. Φοβερή σέντρα του Ρόμπερτσον από τα αριστερά στον Άρνολντ, εκπληκτικό «κόψιμο» του Άγγλου προς τα μέσα και πλασέ με τη μία από τον Ζότα για το 1-1 στο 13ο λεπτό!

Οι Πολίτες ωστόσο συνέχισαν να πιέζουν και πήραν εκ νέου το προβάδισμα με μια στιγμή… μαγείας του Κανσέλο.

Ο Πορτογάλος έκανε φοβερή σέντρα στον Ζεσούς, «έκοψε» τη ζώνη της Λίβερπουλ και ο Ζεσούς τελείωσε σωστά τη φάση για το 2-1 στο 37ο λεπτό, διαμορφώνοντας το σκορ του πρώτου ημιχρόνου στο «Έτιχαντ».

Αντίστροφοι ήταν ωστόσο οι ρόλοι στο δεύτερο μέρος, με τη Λίβερπουλ να ξεκινάει με το… μαχαίρι στα δόντια.

Και μάλιστα μόλις στα 46 δευτερόλεπτα, οι «κόκκινοι» έφεραν και πάλι σε ισορροπία το παιχνίδι. Ο Σαλάχ έκανε φοβερή πάσα στον Μανέ, εκείνος πλάσαρε με τη μία και έκανε το 2-2, δίνοντας έτσι άλλη τροπή στον αγώνα.

Η Λίβερπουλ έχτισε στο μομέντουμ, συνέχισε να πιέζει τη Σίτι ωστόσο δεν κατάφερε να βρει το 3ο γκολ, με τους παίκτες του Γκουαρντιόλα να βρίσκουν τα πατήματα τους.

Η τεχνολογία ήταν αυτή που δεν έδωσε και πάλι το προβάδισμα στους Πολίτες. Ο Στέρλινγκ βρήκε δίχτυα, ωστόσο το VAR ακύρωσε το γκολ, με το 2-2 να μην αλλάζει.

Η αλλαγή του Μαχρέζ έδωσε άλλον αέρα στη Σίτι και μάλιστα ο Αλγερινός πήγε να γίνει ο ήρωας της βραδιάς, σπαταλώντας μια απίθανη ευκαιρία στο φινάλε.

ΣΙΤΙ: Έντερσον, Κανσέλο, Στόουνς, Γουόκερ, Λαπόρτ, Ρόδρι, Ντε Μπρόινε, Μπερνάρντο Σίλβα, Στέρλινγκ (75’ Μαχρέζ), Φόντεν, Ζέσους (83’ Γκρίλις).

ΛΙΒΕΡΠΟΥΛ: Άλισον, Άρνολντ, Ρόμπερτσον, Φαν Ντάικ, Ματίπ, Χέντερσον (78’ Κεϊτά), Φαμπίνιο, Τιάγκο, Σαλάχ, Μανέ (84’ Φιρμίνο), Ζότα (70’ Ντίαζ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: