15 Απριλίου 2022

Φρένο" στο "τρένο" της Μπαρτσελόνα έβαλε η Αϊντραχτ, στους "4" και οι Ρέιντζερς, Γουέστ Χαμ

 



Η Ρέιντζερς συμπλήρωσε το παζλ των ημιτελικών του Europa League, παρότι χρειάστηκε την παράταση για να προκριθεί εις βάρος της Μπράγκα με το τελικό 3-1 στο "Αϊμπροξ" κι ενώ ο αγώνας στην κανονική του διάρκεια είχε βρει νικητές τους Σκωτσέζους με 2-1 (πριν μία εβδομάδα οι Πορτογάλοι είχαν επικρατήσει με 1-0). 

Οι Σκωτσέζοι στην επόμενη φάση θα βρουν απέναντί τους την Λειψία, ενώ στο άλλο "ζευγάρι" θα συναντηθούν οι Αϊντραχτ Φρανκφούρτης και η Γουέστ Χαμ. Οι πρώτες αναμετρήσεις της τετράδας έχουν προγραμματιστεί για τις 28 Απριλίου και οι ρεβάνς στις 5 Μαΐου.

Δύο χρόνια μετά την πρόκρισή της επί της Μπράγκα στους "16" του Europa League, η Ρέιντζερς κατάφερε να "πετάξει έξω" και πάλι τους Πορτογάλους στην ίδια διοργάνωση, αν και χρειάστηκε την παράταση για να φτάσει στο τελικό 3-1, αυτή την φορά με... έπαθλο την πρόκριση στους "4".

Η ήττα με 1-0 στην χώρα της Ιβηρικής χερσονήσου στον πρώτο προημιτελικό δεν εμπόδισε τους πρωταθλητές Σκωτίας να πάρουν το "εισιτήριο" για τους ημιτελικούς του EL, αν κι έκαναν τα εύκολα δύσκολα στην ρεβάνς του "Αϊμπροξ". Στην επόμενη φάση θ΄ αντιμετωπίσουν την Λειψία, η οποία νωρίτερα με απόλυτο πρωταγωνιστή και σκόρερ τον Κριστοφέρ Ενκουνκού απέκλεισε την Αταλάντα με 2-0 στο Μπέργκαμο (πρώτο ματς 1-1).

Σκοράροντας για 23ο σερί ματς στο "σπίτι" τους οι "διαμαρτυρόμενοι" φάνηκε να "καθαρίζουν" την υπόθεση πρόκριση από το πρώτο μέρος με τα γκολ του Τζέιμς Ταβέρνιερ στο ξεκίνημα (2΄) και στο τέλος του ημιχρόνου (44΄ με πέναλτι). 

Η αποβολή του Τορμένα στο 42΄ ήταν ένα ακόμη "δώρο" στους "διαμαρτυρόμενους", ωστόσο, η Μπράγκα βρήκε τον τρόπο να μειώσει με τον Κάρμο στο 83΄ και να στείλει το ματς στην παράταση (δεν ισχύει το εκτός έδρας γκολ).

Εκεί ο Ρούφε "πήρε το αίμα του πίσω" για τα δύο γκολ που του ακυρώθηκαν από το VAR στην κανονική διάρκεια του ματς και με το τέρμα που σημείωσε στο 101ο λεπτό έκρινε τον αγώνα. Μετά και την δεύτερη αποβολή του Μεντέιρος στο 105΄, η Μπράγκα ήταν αδύνατο ν΄ αντιδράσει. Έτσι οι Πορτογάλοι γνώρισαν τον αποκλεισμό μετά από 9 σερί προκρίσεις σε νοκ άουτ ματς του Europa League ενώ είχαν επικρατήσει στο πρώτο παιχνίδι!
            
Ιστορική πρόκριση στους "4" του Europa League πέτυχε στο "Καμπ Νόου" εις βάρος της Μπαρτσελόνα η Αϊντραχτ Φρανκφούρτης με το εμφατικό 3-2 στη ρεβάνς του 1-1 επί γερμανικού εδάφους, ενώ με 3-0 επιβλήθηκε η Γουέστ Χαμ της Λιόν εκτός έδρας, παίρνοντας πανηγυρικά το "εισιτήριο" για την τετράδα μετά το 1-1 στο Λονδίνο. 

Το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, Μπαρτσελόνα, όχι μόνο δεν "τρόμαξε" την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης, η οποία μπροστά σε 20.000 οπαδούς της και περίπου άλλους 10.000 εκτός "Καμπ Νοου", πέτυχε μία από τις μεγαλύτερες προκρίσεις στη σύγχρονη Ιστορία της με το εμφατικό 3-2 στο "σπίτι" των Καταλανών (1-1 το πρώτο παιχνίδι).

Η Άϊντραχτ έβαλε "φρένο" στο "τρένο" της "Μπάρτσα" μετά από 15 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, αλλά και 23 παιχνίδια χωρίς ήττα σε κανονική διάρκεια αγώνα (τελευταία ήταν το 3-0 από την Μπάγερν στο Μόναχο στις 8 Δεκεμβρίου στους ομίλους του Champions League).

Ο Σέρβος Φιλίπ Κόστιτς ήταν αυτός που "σημάδεψε" την αναμέτρηση με τα δύο γκολ που πέτυχε και μία ασίστ, στο 4΄ με πέναλτι και στο 67΄ με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ. Ενδιάμεσα ο Μπόρε είχε κάνει το 0-2 στο 36΄ από ασίστ του Κόστιτς. Το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Τσάβι ήταν μειώσει με τον Μπουσκέτς στο 90΄+1 και ακόμη περισσότερο με το πέναλτι του Ντεπάι στο 11ο λεπτό των καθυστερήσεων.

Την πρώτη της πρόκριση σε νοκ άουτ φάση ευρωπαϊκής διοργάνωσης, μετά από τέσσερις ανεπιτυχείς προσπάθειες κι ενώ δεν είχε νικήσει στο πρώτο ματς, πέτυχε με άκρως εμφατικό τρόπο η Γουέστ Χαμ στο "Παρκ Ολιμπίκ" επί της Λιόν. 

Παρά το 1-1 της περασμένης Πέμπτης (7/04) στο Λονδίνο τα "σφυριά" επικράτησαν με 3-0 στη ρεβάνς των προημιτελικών του Europa League επί γαλλικού εδάφους και προκρίθηκαν πανηγυρικά στους "4" του τουρνουά, όπου θα βρουν απέναντί τους την Αϊντραχτ Φρανκφούρτης.

Η "σεμνή τελετή" στο "σπίτι" της Λιόν είχε τελειώσει (ουσιαστικά) από το πρώτο 45λεπτο, διάστημα στο οποίο το συγκρότημα του Ντέιβιντ Μόιες πέτυχε δύο γκολ μέσα σε 7 λεπτά, ενώ η ρεβάνς απέκτησε διαδικαστικό χαρακτήρα με το τρίτο γκολ του Μπόουεν στο ξεκίνημα της επανάληψης. 


Τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς της προημιτελικής φάσης του Europa League:

Αταλάντα (Ιταλία)-Λειψία (Γερμανία)                       0-2

(18΄, 87΄ πέν. Ενκουνκού)
                  
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Λειψία με συνολικό σκορ     3-1

Μπαρτσελόνα (Ισπανία)-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)    2-3
(90΄+1 Μπουσκέτς, 90΄+11 πεν. Ντεπάι  - 4΄πεν, 67΄ Κόστιτς, 36΄ Μπόρε)
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Αϊντραχτ με συνολικό σκορ   4-3

Λιόν (Γαλλία)-Γουέστ Χαμ (Αγγλία)                         0-3
(38΄ Ντόουσον, 44΄ Ράις, 48΄ Μπόουεν)                  
Α΄ αγ. 1-1: Προκρίθηκε η Γουέστ Χαμ με συνολικό σκορ 4-1

Ρέιντζερς (Σκωτία)-Μπράγκα (Πορτογαλία)                   3-1 παρ. (2-1 κ.α.)
(2΄, 44΄πεν. Ταβέρνιερ, 101΄ Ρούφε - 83΄ Κάρμο) 
Α΄ αγ. 0-1: Προκρίθηκε η Ρέιντζερς με συνολικό σκορ  3-2 

Τα ζευγάρια των ημιτελικών (28/04 οι πρώτοι αγώνες και 5/05 οι ρεβάνς)

Λειψία (Γερμανία)-Ρέιντζερς (Σκωτία)
Γουέστ Χαμ (Αγγλία)-Αϊντραχτ Φρανκφούρτης (Γερμανία)  amna.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: