Τις εξηγήσεις του προέδρου της Βουλής, Κώστα Τασούλα, για την εμφάνιση και ομιλία στη Βουλή των δύο ουκρανών στρατιωτών, που ανήκουν στο νεοναζιστικό τάγμα Αζόφ, σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ, Δημήτρης Μάντζος, τονίζοντας πως «δεν είναι επαρκείς».

Όπως ανέφερε, «η παράταξή μας από την αρχή στάθηκε στο πλευρό του λαού της Ουκρανίας, απέναντι στην παράνομη ρωσική εισβολή και στα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας, που συγκλονισμένοι παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες».

Και σημείωσε χαρακτηριστικά, αναφερόμενος στο «φάουλ» Ζελένσκι για την Κύπρο: «Ανάλογα βιώματα άλλωστε έχει και ο ελληνικός λαός μετά την τραγωδία της εισβολής του Αττίλα στην Κύπρο, κάτι που όφειλε να αναγνωρίσει ο κ. Ζελένσκι».

Ο Δημήτρης Μάντζος δήλωσε πως το ΚΙΝΑΛ καλωσόρισε σήμερα την παρουσία του προέδρου της Ουκρανίας στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Υπογράμμισε, όμως, πως «η ομιλία στρατιωτών και μάλιστα ενταγμένων στο τάγμα Αζόφ είναι απαράδεκτη και υπογραμμίζει την αδιανόητη προχειρότητα, με την οποία χειρίζεται η κυβέρνηση ύψιστης σημασίας ζητήματα. Οι εξηγήσεις, που δόθηκαν από τον πρόεδρο της Βουλής, δεν είναι επαρκείς».