9 Απριλίου 2022

Συνελήφθησαν πέντε διακινητές σε περιοχές του 'Εβρου για παράνομη μεταφορά μεταναστών

 Πέντε αλλοδαποί διακινητές συνελήφθησαν τις τελευταίες ώρες, σε περιοχές του Έβρου, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Αστυνομίας Ορεστιάδας και Αλεξανδρούπολης, σε δύο διαφορετικές επιχειρήσεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Στην πρώτη περίπτωση, στον νότιο κόμβο Διδυμοτείχου, αστυνομικοί εντόπισαν τον έναν δράστη να επιβιβάζει σε Ι.Χ.αυτοκίνητο επτά μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους καθοδήγησαν πεζή στο σημείο οι άλλοι δύο διακινητές, αφού προηγουμένως τους είχαν περάσει παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Στην δεύτερη περίπτωση, στην παρέβρια περιοχή Φερών, συνελήφθησαν άλλοι δύο διακινητές, διότι οι Αρχές τους εντόπισαν να μεταφέρουν παράνομα από την Τουρκία στην Ελλάδα, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο με πλαστική βάρκα, έξι μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν ένα Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και μία πλαστική βάρκα. Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση για τις δύο υποθέσεις ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου Ορεστιάδας και Φερών Αλεξανδρούπολης.

 ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: