28 Απριλίου 2022

Άγιον Όρος: «Επέλαση» Ρώσων υπερεθνικιστών με λάβαρα στο υπό κατάληψη κτίριο καταγγέλλει ο ηγούμενος της Μονής

Άγιον Όρος: «Επέλαση» Ρώσων υπερεθνικιστών με λάβαρα στο υπό κατάληψη κτίριο καταγγέλλει ο ηγούμενος της Μονής 

Βίντεο δείχνει κάποιους Ρώσους στο Άγιο Όρος με επικεφαλής έναν ιερωμένο, να κρατούν σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας»Σε μία ιδιαίτερα σοβαρή καταγγελία προχώρησε ο Ηγούμενος της Μονής Εσφιγμένου Βαρθολομαίος ο οποίος μιλά για είσοδο Ρώσων Υπερεθνικιστών στο κατειλημμένο κεντρικό κτηριακό συγκρότημα της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου.

«Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει επηρεάσει όλο τον κόσμο. Όταν σταματούν οι σκέψεις και τα λόγια, αρχίζουν τα όπλα. Έπεσε στην αντίληψή μας βίντεο που παρουσιάσαμε που δείχνει κάποιους Ρώσους στο Άγιο Όρος με επικεφαλής έναν ιερωμένο, να κρατούν σημαία της τσαρικής αυτοκρατορίας, που χρησιμοποιούν οι υπερεθνικιστές, οι ακροδεξιοί. Το βίντεο έπεσε τώρα στην αντίληψή μας, έχει τραβηχτεί εν μέσω πανδημίας», ανέφερε ο γέροντας Βαρθολομαίος, μιλώντας σήμερα Πέμπτη στο MEGA.

To Άγιον Όρος δεν είναι για προπαγάνδα

«Έχω δει πολλές φορές ανθρώπους να κρατούν αυτή τη σημαία μέσα στο Άγιο Όρος. Όσες φορές είναι μπροστά μου, τους φωνάζω να τη μαζέψουν, γιατί απαγορεύεται. Χρησιμοποιούν παράνομα το όνομα της μονής μου. Δε γνωρίζω σε τι χέρια θα πέσει αυτό το βίντεο και πώς θα χρησιμοποιήσουν το όνομα της μονής. Το Άγιο Όρος είναι τόπος προσευχής, δεν είναι για τουρισμό ή προπαγάνδα», συνέχισε ο ίδιος.

«Οι καταληψίες του μοναστηριού πήραν έγκριση για να μπουν μέσα με σηκωμένη τη σημαία. Αν δει κάποιος την καταγγελία που κάναμε, θα δει ότι υπάρχει ίδια σημαία στο αρχονταρίκι της μονής. Είναι άγνωστη η καταγωγή των καταληψιών, προφανώς υπάρχουν και ρωσόφωνοι. Τέτοια φαινόμενα δημιουργούν ρωσική συνείδηση στον κόσμο», είπε κλείνοντας ο ηγούμενος. 

 .in.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: