28 Απριλίου 2022

Κορινθία: Πούλησαν οικόπεδα εκατομμυρίων ευρώ χωρίς να το ξέρουν οι ιδιοκτήτες τους – Πώς στήθηκε η απάτη

 

Σκάνδαλο μεγατόνων αποκαλύφθηκε στην Κορινθία, όπου κύκλωμα φέρεται να κατάφερε να πουλήσει, με τη μέθοδο της χρησικτησίας, οικόπεδα «φιλέτα» στην ευρύτερη περιοχή της Κορινθίας αποκομίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ ως κέρδη.

Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στην Εισαγγελία Κορίνθου, o δικηγόρος Περικλής Μπαλοδήμος. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα loutrakiblog.gr, πρόκειται για 19 αγοραπωλησίες οικοπέδων, ενώ ερευνώνται ακόμη 20. Σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στην μηνυτήρια αναφορά που έχει ήδη τεθεί υπ’ όψιν του αρμόδιου εισαγγελέα, τα μέλη του κυκλώματος χρησιμοποιούσαν αχυρανθρώπους και τους εμφάνιζαν ως ιδιοκτήτες με χρησικτησία οικοπέδων τεράστιας αξίας.

Με τη μέθοδο αυτή κατάφερναν να πουλήσουν τα ακίνητα αυτά σε τρίτους, αλλοδαπούς, κυρίως Λιβανέζους, χωρίς οι πραγματικοί ιδιοκτήτες να αντιληφθούν τι συνέβαινε. Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας, στο κύκλωμα φέρεται να εμπλέκεται γνωστή συμβολαιογράφος των Αθηνών.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στο Λουτράκι και συγκεκριμένα στη θέση «Μπούτσι» πωλήθηκαν 146 στρέμματα με θέα τη θάλασσα, τα οποία «κόπηκαν» σε τέσσερα κομμάτια… «πώλησης» πολλών χιλιάδων ευρώ.enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: