4 Απριλίου 2022

Ανδρουλάκης: Ευθύνη της Δημοκρατικής Παράταξης να ξαναζήσουν οι Έλληνες μέρες εθνικής αξιοπρέπειας

“Είναι η εποχή της ενότητας, όχι η εποχή της διαίρεσης, ο ελληνικός λαός πλήρωσε το “διαίρει και βασίλευε” της Νέας Δημοκρατίας και του ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ την τεράστια εθνική ευθύνη να ενώσει τον ελληνικό λαό και να ξαναζήσει μέρες εθνικής αξιοπρέπειας και κοινωνικής δικαιοσύνης”, τόνισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, κατά την ομιλία του το Περιφερειακό Προσυνέδριο του κόμματος για τη Δημόσια Υγεία στο συνεδριακό κέντρο “Ι. Βελλίδης” της ΔΕΘ.

“Αυτή η εποχή χρειάζεται έναν ουσιαστικό προοδευτικό λόγο, έναν λόγο που θα αγκαλιάζει τα προβλήματα με τη λογική και όχι έναν λόγο που προτεραιότητα του θα είναι ο μικροκομματισμός, η διαίρεση, η διχόνοια. Τα ζήσαμε αυτά, τα πλήρωσε ο ελληνικός λαός. Πλήρωσε ο ελληνικός λαός τις πρακτικές του “ο σκοπός αγιάζει τα μέσα”, του “διαίρει και βασίλευε”. Τα πλήρωσε και από τη Νέα Δημοκρατία τα πλήρωσε και από το ΣΥΡΙΖΑ”, είπε ο κ. Ανδρουλάκης και συνέχισε: “Εμείς, λοιπόν, έχουμε μία τεράστια εθνική ευθύνη. Μέσα από το δημόσιο διάλογο, μέσα από την ανασυγκρότηση μας, μέσα από την καθημερινή μας προσπάθεια να ενδυναμώσουμε τον ορθό λόγο και να ενώσουμε τον ελληνικό λαό. Είναι εποχή ενότητας και όχι εποχή διαίρεσης. Γι’ αυτό συζητάμε με όλους με έναν μόνο στόχο. Η πατρίδα μας, ο ελληνικός λαός, να ξαναζήσει μέρες κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας, γιατί αυτή είναι η παρακαταθήκη της δημοκρατικής παράταξης, η εθνική αξιοπρέπεια και η κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό ήταν το ΠΑΣΟΚ και αυτό γινόμαστε μέρα με τη μέρα ως ισχυρή δύναμη. Όλες οι γενιές μαζί καταλαβαίνουν την αναγκαιότητα αυτή η παράταξη να παίξει όχι έναν ρυθμιστικό ρόλο, όπως θέλει ο κ. Μητσοτάκης ή ο κ. Τσίπρας, αλλά πρωταγωνιστικό ρόλο που θα γυρίσει σελίδα στην πατρίδα”.

Εξέφρασε τη σιγουριά ότι η Δημοκρατική Παράταξη θα πρωταγωνιστήσει ξανά, θα είναι ο νικητής στις επόμενες βουλευτικές εκλογές και δεσμεύτηκε προσωπικά ότι η παράταξη δεν θα απογοητεύσει ξανά καμιά Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα.

“Να είστε σίγουροι ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές μαζί Θα είμαστε οι νικητές. Μαζί Θα ανοίξουμε έναν άλλον δρόμο, έναν δρόμο κοινωνικής δικαιοσύνης και εθνικής αξιοπρέπειας, όπως τα παλιά καλά χρόνια, στα χρόνια που εμείς ενώναμε τον ελληνικό λαό και δεν επιτρέψαμε σε κανέναν να τον διαιρεί, για να κερδίζει την ψήφο του και την επόμενη μέρα να τον απογοητεύει. Εμείς και προσωπικά εγώ δεσμεύομαι ότι δεν θα ξανααπογοητεύσουμε ποτέ καμιά Ελληνίδα και κανέναν Έλληνα”, υπογράμμισε.

«Στις 8 Μαΐου εκλέγουμε νομαρχιακές, δημοτικές οργανώσεις και συνέδρους για το συνέδριο που θα γίνει στις 20-22 Μαΐου. Την ίδια μέρα, όπως δεσμεύτηκα και τον Δεκέμβριο, αποφασίζουμε για το σύμβολό μας και το όνομά μας, γιατί το όνομά μας είναι η ψυχή μας. Είναι η ιστορία μας και αυτή την ιστορία θα τη διαφυλάξουμε ως κόρη οφθαλμού» επισήμανε

Τόνισε ότι το επόμενο Περιφερειακό Προσυνέδριο θα γίνει σε 15 μέρες στην Κοζάνη με θέμα τις ανισότητες και τα ενεργειακά.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής αναφερόμενος στην ενεργειακή κρίση και στο κύμα ακρίβειας επανέλαβε ότι κλιμακώθηκαν λόγω του πολέμου υπογραμμίζοντας την κυβερνητική ατολμία να λάβει άμεσα μέτρα, τα οποία σημειωτέον προβάλει το Κίνημα και ο Νίκος Ανδρουλάκης από τον Ιανουάριο.

«Από τις αρχές του χρόνου μιλήσαμε για την ανάγκη φορολόγησης των υπερκερδών των μεγάλων εταιρειών ενέργειας. Μιλήσαμε για την επιβολή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής. Μέτρα που ήδη εφαρμόζουν άλλες ευρωπαϊκές χώρες»

Σχετικά με τα θέματα δημόσιας υγείας ο Νίκος Ανδρουλάκης υπογράμμισε ότι η δημοκρατική παράταξη είναι ταυτισμένη με τις μεγάλες τομές στο σύστημα υγείας «καθώς ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου με τον Γιώργο Γεννηματά και τον Παρασκευά Αυγερινό στις αρχές της δεκαετίας του 1980, που οραματίστηκαν και πραγμάτωσαν μια από τις σημαντικότερες μεταρρυθμίσεις στη μεταπολεμική Ελλάδα».

Επισήμανε την διαφορετική προσέγγιση της κυβέρνησης στις πολιτικές για την υγεία σε σχέση με την στόχευση άλλων ευρωπαϊκών προοδευτικών κυβερνήσεων. «Η χώρα μας διαθέτει για την υγεία μόλις το 4,5% των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, ενώ η Πορτογαλία το 7,5% και η γειτονική μας Ιταλία το 10%» ανέφερε συμπληρώνοντας ότι «η πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας πρέπει να αποτελεί τον πυρήνα των σύγχρονων υγειονομικών μεταρρυθμίσεων, καθώς υπάρχει σημαντική υποχρηματοδότηση και έλλειψη σοβαρού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της, ακόμα και σήμερα».

Πριν τον κ. Ανδρουλάκη μίλησε ο υπεύθυνος του ΚΤΕ Υγείας του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής και βουλευτής Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης.

Ακολούθησε συζήτηση με τη συμμετοχή και εκπροσώπων από τον χώρο της Υγείας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια: