18 Απριλίου 2022

Πούτιν: Η Δύση έβαλε αυτογκόλ με τις κυρώσεις – Η ρωσική οικονομία θα ορθοποδήσει

Πούτιν: Η Δύση έβαλε αυτογκόλ με τις κυρώσεις – Η ρωσική οικονομία θα ορθοποδήσει 

Επιδείνωση της οικονομίας της Δύσης βλέπει ο Πούτιν που εμφανίζεται να μην ανησυχεί για τη Ρωσία μετά τις κυρώσειςΟ Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι οι χώρες της Δύσης έβαλαν αυτογκόλ επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας για το ζήτημα της Ουκρανίας, οι οποίες έχουν οδηγήσει «στην επιδείνωση της οικονομίας στην Δύση».

Μιλώντας σε κορυφαίους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω βίντεο-σύνδεσης για την κατάσταση της οικονομίας της Ρωσίας, ο Πούτιν δήλωσε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει εξομαλυνθεί.

Τα μέτρα που θα πάρει η Ρωσία

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, ακόμη και αν οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα καταστήσουν τον δανεισμό φθηνότερο, δήλωσε τη Δευτέρα ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία θα πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης των εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Ωστόσο, η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της Ρωσίας, Ελβίρα Ναμπιούλινα, σχολίασε σήμερα ότι η ρωσική οικονομία δεν μπορεί να επιβιώσει επ’ αόριστον με τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα και θα πρέπει να μετασχηματισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων.

Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει πρωτοφανείς κυρώσεις στις επιχειρήσεις και το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε μια «ειδική στρατιωτική επιχείρηση», όπως την αποκαλεί.

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: