19 Απριλίου 2022

Ιερώνυμος: Έρευνα για την επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα – «Η Εκκλησία μας αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο»

Ιερώνυμος: Έρευνα για την επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα – «Η Εκκλησία μας αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο»
Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος διέταξε έρευνα για την σεξιστική επίθεση ιερέα σε τρανς γυναίκα, την οποία απέκλεισε από το συσσίτιο της εκκλησίας του λόγω της ταυτότητάς τηςΤο περιστατικό με τον ιερέα στην Καλλιθέα που αρνήθηκε σε τρανς γυναίκα την πρόσβαση στο συσσίτιο βρίζοντάς τη με χυδαίο τρόπο εξαιτίας της ταυτότητάς της προκάλεσε την αντίδραση του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά η γυναίκα λόγω ανέχειας απευθύνθηκε στην ενορία, ώστε να καταφέρει να επιβιώσει αλλά μόλις έγινε γνωστή η ταυτότητα φύλου της δέχτηκε την επίθεση του ιερέα.

Η δήλωση του Αρχιεπισκόπου:

«Κάθε άνθρωπος είναι πρόσωπο και ως πρόσωπο αποτελεί εικόνα του Θεού. Η Εκκλησία μας όχι μόνο αυτές τις άγιες ημέρες, αλλά κάθε ημέρα, κάθε μήνα, κάθε χρόνο, κάθε στιγμή, αγκαλιάζει κάθε άνθρωπο που έχει ανάγκη, κάθε αδελφό μας που δοκιμάζεται, ανεξαρτήτως οιασδήποτε διάκρισης είτε αυτήν αφορά στο φύλο του είτε στη φυλή του είτε στο χρώμα του είτε στο θρήσκευμά του είτε στις πεποιθήσεις του. Χωρίς να τον επικρίνει και χωρίς να τον στιγματίζει. Κάθε κληρικός της Εκκλησίας μας οφείλει να είναι διάκονος του Θεού και όλων των ανθρώπων».

Στο μεταξύ, η υπόθεση έχει πάρει και τον δρόμο της δικαιοσύνης ύστερα από μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ιερέα ο φορέας Red Umbrella Athens, στον οποίο απευθύνθηκε η γυναίκα.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: