19 Απριλίου 2022

Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη – Γιατί του ακρωτηρίασαν το μεγαλύτερο

Αγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη – Γιατί του ακρωτηρίασαν το μεγαλύτερο 

Η σπάνια δυσμορφία, ονομάζεται διφαλλία, κι έχει εμφανιστεί μόνο 100 φορές ιστορικά με την πρώτη περίπτωση να καταγράφεται το 1609.Aγοράκι στη Βραζιλία γεννήθηκε με δύο πέη με τους γιατρούς να ακρωτηριάζουν το μεγαλύτερο.
Συγκεκριμένα, οι γιατροί στο Ομοσπονδιακό Πανεπιστήμιο του Σάο Πάολο σχεδίαζαν αρχικά να αφαιρέσουν το δεξί πέος του δίχρονου το οποίο ήταν μικρότερο.
Ωστόσο, οι χειρουργοί άλλαξαν γνώμη αφού η μητέρα του αγοριού αποκάλυψε ότι μπορούσε να ουρήσει μόνο από τα δεξιά του κάτι που επιβεβαίωσαν και οι σχετικές εξετάσεις.

Η σπάνια δυσμορφία της διφαλλίας

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε όταν το αγόρι ήταν σε ηλικία δύο ετών χωρίς όμως οι γιατροί να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες για το λόγο που χρειάστηκε να περιμένουν δύο χρόνια προκειμένου να γίνει η επέμβαση.

Η σπάνια δυσμορφία, ονομάζεται διφαλλία, κι έχει εμφανιστεί μόνο 100 φορές ιστορικά με την πρώτη περίπτωση να καταγράφεται το 1609.

Σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail oι ειδικοί εκτιμούν ότι η πάθηση επηρεάζει περίπου ένα στα πέντε έως έξι εκατομμύρια αγοράκια.

Πιστεύεται ότι η δυσμορφία συμβαίνει τυχαία όταν αναπτύσσονται τα γεννητικά όργανα στη μήτρα.

Νωρίτερα αυτό το μήνα η MailOnline ανέφερε ακόμη μια περίπτωση ενός αγοριού από το Ουζμπεκιστάν που γεννήθηκε με δύο εντελώς λειτουργικά πέη.

Το άγνωστο αγόρι, από την πρωτεύουσα της χώρας, την Τασκένδη, έζησε με την πάθηση για επτά χρόνια χωρίς σωματική ενόχληση

 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: