5 Απριλίου 2022

Βλαχοδήμος: «Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα...»

«Ζούμε το όνειρό μας αυτή τη σεζόν και δεν θέλουμε να σταματήσουμε να το κάνουμε σύντομα».
 Λόγια του Οδυσσέα Βλαχοδήμου, στη συνέντευξη που παραχώρησε στο γερμανικό περιοδικό "Kicker", με αφορμή την αποψινή πρώτη αναμέτρηση της Μπενφίκα με την Λίβερπουλ -του Γιούργκεν Κλοπ, αλλά και του Κώστα Τσιμίκα- στη Λισαβόνα για την προημιτελική φάση του Champions League.

 Στην τρίτη σεζόν του στη Μπενφίκα και μετά τις αποτυχίες της πορτογαλικής ομάδας τις περιόδους 2018/19 και 2019/20 στους ομίλους της κορυφαίας διοργάνωσης, ο Έλληνας διεθνής τερματοφύλακας μίλησε για όλους και για όλα.

 «Ανεξάρτητα από το τι λένε θεωρητικά αυτά τα παιχνίδια, εμείς δεν θέλουμε να σταματήσουμε. Είχαμε έναν δύσκολο όμιλο με την Μπάγερν και την Μπαρτσελόνα. Παρ' όλα αυτά, περάσαμε στη δεύτερη θέση πίσω από την ομάδα του Μονάχου και κερδίσαμε επίσης τον Άγιαξ, που είναι επίσης μία από τις κορυφαίες ομάδες στην Ευρώπη, στη φάση των «16». Τώρα έρχεται ο επόμενος δύσκολος αντίπαλος, τον οποίο δεν θέλουμε να αντιμετωπίσουμε με λιγότερη αυτοπεποίθηση. Μιλάμε για τα προημιτελικά του Champions League, τις οκτώ καλύτερες ομάδες της διοργάνωσης, τις καλύτερες σε όλη την Ευρώπη. Από εδώ και πέρα κανείς δεν είναι τόσο εύκολο να νικηθεί. Όλα αυτά είναι βαριά κομμάτια, που ισχύει για όλους» τόνισε ο Βλαχοδήμος.

 «Η Λίβερπουλ έχει εξελιχθεί τρομερά υπό τον Γιούργκεν Κλοπ. Ξέρουμε λοιπόν ακριβώς με ποιον έχουμε να κάνουμε και τι να περιμένουμε. Αλλά αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού σε αυτό το επίπεδο. Αυτό ακριβώς το κάνει έτσι. Η μονομαχία με τους καλύτερους. Έχουμε ήδη αποδείξει ότι δεν πρέπει να μας υποτιμούν. Θα αναζητήσουμε την ευκαιρία μας για να επαναληφθεί η ιστορία και να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε. Το να είσαι εκεί ήταν πάντα κάτι μεγάλο. Τα παιχνίδια με την Μπαρτσελόνα μας έδωσαν επιπλέον αυτοπεποίθηση» πρόσθεσε.

 «Ως ομάδα και μονάδες, η Λίβερπουλ είναι το μέτρο όλων των πραγμάτων. Κάθε θέση είναι εξαιρετικά κατειλημμένη, ακόμα και η επίθεσή τους με τους Σαλάχ, Μανέ και Ντιόγκο Ζότα. Επιπλέον, ο Γιούργκεν Κλοπ είναι κορυφαίος προπονητής. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη, όσο μικρά κι αν είναι, πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση και να εκμεταλλευόμαστε κάθε ευκαιρία μπροστά. Και πάνω από όλα πρέπει να πιστεύουμε πάντα στον εαυτό μας. Έχουμε ήδη δείξει ότι μπορούμε να είμαστε ένας... δυσάρεστος αντίπαλος και να ενοχλούμε ή και να κερδίζουμε κορυφαίες ομάδες. Ειδικά μπροστά στους φιλάθλους μας, στο... καζάνι μας στη Λισαβόνα» συμπλήρωσε και αποκάλυψε:
 «Φυσικά μιλάμε με τον Κώστα Τσιμίκα, αλλά όχι για το παιχνίδι. Και αν ναι, τότε τα πολύ ασήμαντα. Ο προπονητής μας και η ομάδα του σίγουρα θα μας προετοιμάσουν αρκετά καλά για τη Λίβερπουλ. Η συμβουλή μου δεν χρειάζεται γι' αυτό.
 Ανυπομονώ πραγματικά να παίξω στο Άνφιλντ Ρόουντ. Δεν έχω παίξει ποτέ εκεί. Ένας προημιτελικός στο Champions League, συν εναντίον της Λίβερπουλ, είναι κάτι που δεν κάνεις κάθε μέρα. Ένα παιδικό όνειρο γίνεται πραγματικότητα» τόνισε, ενώ στη συνέχεια μίλησε για το δικό του μέλλον:

 «Η Premier League είναι ξεχωριστή με τα γεμάτα γήπεδα και την απίστευτη ατμόσφαιρα. Αλλά δεν το σκέφτομαι αυτή τη στιγμή. Νιώθω πολύ άνετα στην Μπενφίκα και στην Πορτογαλία. Το συμβόλαιό μου έχει επίσης δύο χρόνια. Το πιο σημαντικό είναι να παραμένω υγιής, πάντα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ και προσπαθώ να εξελίσσομαι. Τα υπόλοιπα ακολουθούν αυτόματα».

 Κλείνοντας μίλησε για την πορεία της Μπενφίκα στο πρωτάθλημα, όπου δεν είναι η αναμενόμενη, με συνέπεια να περιορίζεται στην τρίτη θέση (9 βαθμούς πίσω από τη δεύτερη Σπόρτινγκ), που οδηγεί στα προκριματικά του επόμενου Champions League:
 «Η Μπενφίκα θα πρέπει να παλέψει σκληρά για μια θέση στην επόμενη σεζόν του Champions League. Δυστυχώς. Δεν καταφέραμε να έχουμε συνέπεια στις εμφανίσεις μας. Χάσαμε πάρα πολλούς βαθμούς, κάποιους απέναντι σε λιγότερο γνωστούς αντιπάλους. Αλλά υπάρχουν ακόμα μερικά παιχνίδια να δώσουμε. Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε ακόμα να προκριθούμε απευθείας. Δεν πρέπει και δεν θα τα παρατήσουμε».

Α. Βαζογιάννης .amna.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: