Τα όσα έζησε όταν κλήθηκε ως δικαστικός λειτουργός στην έρευνα της αστυνομίας στο σπίτι της Ρούλας Πισπιρίγκου στην Πάτρα, λίγες ώρες μετά την προσαγωγή της 33χρονης, περιέγραψε η πταισματοδίκης Πατρών, Αφροδίτη Σακελλαροπούλου.
«Οι απόψεις μου περί της ανθρωποφαγίας του υπόπτου, μέχρι πρότινος, περιορίζονταν σε καθαρά θεωρητικό επίπεδο, ώσπου έτυχε να κληθώ στην έρευνα στο σπίτι της ύποπτης Ρούλας Πισπιρίγκου, στην Πάτρα. Κατά την αποχώρησή μας, είχαν εγκατασταθεί κάμερες και υπήρχε όχλος. Το σπίτι άνοιξε η αδελφή της ύποπτης, η οποία είχε αυτοεξοριστεί σε ένα χωριό του νομού Αχαΐας, διότι ήταν αδύνατο να διαμείνει σε ένα σπίτι όπου, όπως μας εξηγούσε, πετούσαν πέτρες στην πόρτα», ανέφερε η κυρία Σακελλαροπούλου, μιλώντας στην «Εφημερίδα των Συντακτών».
«Με ρωτούσε πώς μπορούμε να την προστατεύσουμε και δεν ήξερα τι να της απαντήσω. Κατά την έξοδό μας, ο όχλος φωνασκούσε με διάφορα αισχρά επίθετα που, παρ’ ότι γνώριζα ότι δεν απευθύνονταν σε εμένα, ένιωσα την ίδια ντροπή και εξευτελισμό», προσέθεσε.
Και σημείωσε χαρακτηριστικά: «Ταυτίστηκα με την ύποπτη ως προς το δικαίωμά της στην ανθρώπινη αξιοπρέπεια, ανεξαρτήτως του τι πίστευα για την ενοχή ή την αθωότητά της. Δεν ανέμενα από απλούς ανθρώπους να είναι ενήμεροι περί του τεκμηρίου αθωότητας και περί των δικαιωμάτων του κατηγορουμένου. Απορώ όμως γιατί δεν αντιδρούν κατά τον ίδιο τρόπο όταν τους κόβουν το ρεύμα, όταν δεν έχουν καύσιμα να κινηθούν, όταν αμείβονται με μισθούς πείνας».
Η πταισματοδίκης Πατρών μίλησε και για τον ρόλο των μέσων ενημέρωσης, τονίζοντας πως «ίσως τα ΜΜΕ θα έπρεπε να μη σπαταλούν όλο τους τον τηλεοπτικό χρόνο μόνο στα εγκλήματα, αλλά να εστιάζουν και στα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα, αφυπνίζοντας συνειδήσεις. Ίσως θα έπρεπε να αρχίσουν δημόσιες συζητήσεις για τον νομικό μας πολιτισμό».
«Με εκφράζει απόλυτα η αξιοπρεπής ρήση του συμπολίτη μου νομικού, Διονύση Τεμπονέρα: ‘Εμείς επιλέξαμε να μείνουμε θύματα, για να μην υπάρξουν άλλα θύματα. Θύτες δεν γίναμε ποτέ…’», προσέθεσε η κυρία Σακελλαροπούλου.
Υπενθυμίζεται ότι την ημέρα της προσαγωγής, που εξελίχθηκε σε σύλληψη της 33χρονης, καθώς της ασκήθηκε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση της 9χρονης κόρης της, Τζωρτζίνας, δηλαδή στις 30 Μαρτίου, πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί έξω από το σπίτι της οικογένειας Δασκαλάκη, στην Πάτρα.
Αρχικά, από περιέργεια, στη συνέχεια, όταν μαθεύτηκε η είδηση της σύλληψης της Ρούλας Πισπιρίγκου, από σοκ και, τελικά, από μία ανθρωποφαγική οργή, που εκδηλώθηκε με κατάρες και ύβρεις, αλλά και με απειλές λιντσαρίσματος, όχι μόνον εναντίον της κατηγορουμένης, αλλά και των μελών της οικογένειας που βρίσκονταν στο εσωτερικό του σπιτιού.
Φώναζαν «θάνατος στους παιδοκτόνους»
Ενδεικτικό του έκρυθμου κλίματος, που θα μπορούσε να οδηγήσει σε απαράδεκτες και έκνομες καταστάσεις, αν δεν επενέβαινε η αστυνομία, ήταν το γεγονός ότι κάποιοι έγραψαν στα παντζούρια του σπιτιού «θάνατος στους παιδοκτόνους», ενώ το εξαγριωμένο πλήθος φώναζε «θάνατος θάνατος».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου