6 Απριλίου 2022

Γιώργος Τράγκας: “Ξεσκονίζουν” την περιουσία του – Οι έρευνες των Αρχών

 

 Αντίγραφα από τα εξώδικα που αντάλλαξαν οι γιοι του Γιώργου Τράγκα με τη χήρα του αείμνηστου δημοσιογράφου στο πλαίσιο έρευνας της Αρχής Καταπολέμησης Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματικές Δραστηριότητες, ζητεί με επιστολή του από τον Σύλλογο Δικαστικών Επιμελητών ο εισαγγελέας Οικονομικού Εγκλήματος.

  
36p geselecteerd als afspeelkwaliteit

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha, οι γιοι του Γιώργου Τράγκα αποφάσισαν να πορευθούν από κοινού και να ταξιδέψουν μαζί σε Γαλλία και Μονακό, προκειμένου να ενημερωθούν για το μέγεθος των περιουσιακών στοιχείων του πατέρα τους.

“Πολλές φορές στα εξώδικα περιέχονται πολύ περισσότερα πράγματα και αλήθειες από εκείνα τα οποία δηλώνουμε όλοι εμείς που έχουμε υποχρέωση Πόθεν Έσχες” ανέφερε ο ο κ. Θ. Φλωράτος, πρώην διευθυντής Κεντρικής Υπηρεσίας ΣΔΟΕ.

Από την πλευρά του ο Πάρις Κουρτζίδης, πρόεδρος του Κινήματος  “Ελεύθεροι Άνθρωποι”, τόνισε: “Εμείς χαιρετίζουμε την πρωτοβουλία της Ελληνικής Δικαιοσύνης και ζητάμε απ’ όλες τις ελεγκτικές Αρχές  όχι μόνο να εξετάσουν και το τελευταίο ευρώ της περιουσίας, της κληρονομιάς του Γιώργου Τράγκα, αλλά και να δεσμεύσουν κινητά και ακίνητα έως ότου εξοφληθεί πλήρως και το Δημόσιο, ώστε να είναι ξεκάθαρο και διαφανές για το αν πρόκειται για μαύρο χρήμα ή όχι… Το πλήρες μέγεθος δεν το ήξερα” είπε ο κ. Κουρτζίδης για την περιουσία του Γιώργου Τράγκα. “Ήξερα και για ράβδους χρυσού, ήξερα ότι έχει πολύ μεγάλη περιουσία, ο ίδιος συζητούσε μαζί μου να τα ισομοιράσει με αυτόν τον τρόπο που ο ίδιος θα έκρινε ότι ήταν ο δίκαιος”.

Στόχος των Αρχών είναι να ελέγξουν αν το πόθεν έσχες του Γιώργου Τράγκα δικαιολογούσε τα δεκάδες πολυτελή ακίνητα στα ακριβότερα θέρετρα Ελλάδας, Ευρώπης και της Αμερικής αλλά και τα εκατομμύρια ευρώ σε τραπεζικούς λογαριασμούς και θυρίδες αλλά και τις ράβδους χρυσού που ήρθαν στην επιφάνεια μετά το άνοιγμα της διαθήκης του.

Ο Γιώργος Τράγκας πέθανε στις 14 Δεκεμβρίου 2021, αφού έχασε την μάχη με τον κορονοϊό, αφήνοντας πίσω του μία αμύθητη περιουσία σε ακίνητα και καταθέσεις αλλά ταυτόχρονα και ένα χάος.

Δημοσίευμα της Realnews την Κυριακή στις 13 Φεβρουαρίου ανέφερε πως η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος «ξεσκονίζει» τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου από τον περασμένο Απρίλιο. Συγκεκριμένα στο δημοσίευμα σημειώνεται πως “η απόκτηση των 10 και πλέον ακινήτων και τα εκατομμύρια σε μετρητά, που φέρεται να είχε σε λογαριασμούς του, έχουν μπει στο μικροσκόπιο των αρμόδιων Αρχών. Πριν ακόμη αποβιώσει ο γνωστός δημοσιογράφος, και συγκεκριμένα από τον περασμένο Απρίλιο, στα χέρια του οικονομικού εισαγγελέα έφτασε ανώνυμη καταγγελία που περιέγραφε τα πολυτελή ακίνητα, για τα οποία γίνεται τώρα λόγος σε δημοσιεύματα, καθώς και ονόματα off shore εταιρειών που διατηρούσε σε διάφορους φορολογικούς παραδείσους.

Με βάση αυτή την καταγγελία ανατέθηκε, ήδη από τότε, στη Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος από τον επικεφαλής της Οικονομικής Εισαγγελίας Νίκο Μπαρδάκη, που έχει την καθοδήγηση και τον συντονισμό της λειτουργίας της συγκεκριμένης υπηρεσίας, η οποία διενεργεί προκαταρκτικές έρευνες για την εξακρίβωση τέλεσης μείζονος ποινικής απαξίας φορολογικών εγκλημάτων, να «ξεσκονίσει» την οικονομική του κατάσταση. Στο πλαίσιο της εν λόγω έρευνας, που βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, διερευνάται αν έχουν τελεστεί τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα”.

Παράλληλα, προστίθεται ότι “η ίδια καταγγελία είχε φτάσει και στις άλλες αρμόδιες Αρχές, όπως αυτή για το ξέπλυμα του «μαύρου» χρήματος, που έκτοτε ξεκίνησαν να τον ελέγχουν. Μια έρευνα, ωστόσο, που, σύμφωνα με δικαστικές πηγές, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα, καθώς απαιτείται η συνεργασία και χωρών που συνήθως δεν είναι πρόθυμες να δώσουν τέτοιου είδους στοιχεία. Από τον περασμένο Απρίλιο, η Διεύθυνση Ερευνών Οικονομικού Εγκλήματος «ξεσκονίζει» τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου”.

Έρευνες για τα “χρυσά” ακίνητα του Γιώργο Τράγκα

Ο Γιώργος Τράγκας είχε, μεταξύ άλλων, ακίνητα στη Νίκαια της Γαλλίας, στο Παρίσι και στην Αθήνα. Εκτός της παραπάνω έρευνας, όμως, ο οικονομικός εισαγγελέας, με αφορμή τα πρόσφατα δημοσιεύματα σχετικά με τα περιουσιακά στοιχεία του δημοσιογράφου (πολυτελή ακίνητα σε διάφορες ακριβές περιοχές όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και του εξωτερικού, καθώς και λογαριασμούς που περιέχουν αστρονομικά ποσά), έδωσε εντολή και στο ειδικό επιστημονικό προσωπικό της Εισαγγελίας να προχωρήσει μαζί με το ΣΔΟΕ σε έλεγχο, προκειμένου η υπόθεση να διερευνηθεί σε βάθος. Στο μικροσκόπιο των Αρχών έχουν μπει και τα συμβόλαια που είχε συνάψει κατά καιρούς ο Γιώργος Τράγκας με δημοσιογραφικούς οργανισμούς με τους οποίους συνεργάστηκε

 .enikos.g

Δεν υπάρχουν σχόλια: