14 Απριλίου 2022

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Η χώρα θα έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

 Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ – Τσίπρας: Η χώρα θα έχει σύντομα προοδευτική κυβέρνηση

Σκληρή επίθεση στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Είναι πρωθυπουργός - εργολάβος

Η χώρα σύντομα θα έχει προοδευτική κυβέρνηση ήταν το μήνυμα που έστειλε κατά την έναρξη του 3ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέξης Τσίπρας με την εισηγητική του ομιλία.

Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη τον οποίο χαρακτήρισε «πρωθυπουργό εργολάβο».

Σε μια εφ’ όλης της ύλης επίθεση για την ακρίβεια, την πανδημία και τη συνολική πολιτική της κυβέρνησης ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «αυτή η Ελλάδα που μόλις βγήκε από τη χρεοκοπία ανταμώνει με την κοινωνική κρίση έχει την υπογραφή Κυριάκος Μητσοτάκης. Είναι ένας άνθρωπος, ένας πολιτικός που ασπάζεται πολιτικές που προκαλούν καταστροφή, που επιτάχυναν τις κρίσεις. Είναι ο πρωθυπουργός – εργολάβος που γνωρίζε για ποιους ήρθε να κυβερνήσει».

«Ούτε η πανδημία άλλαξε την πολιτική του. Μετέτρεψε την πανδημία σε ευκαιρία για να περάσει αντιλαϊκά νομοσχέδια και να δώσει χρήματα σε απευθείας αναθέσεις και να δώσει γη και ύδωρ σε ιδιωτικούς ομίλους στην υγεία» είπε ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η ακρίβεια δεν είναι γέννημα του πολέμου αλλά ήρθε πριν από αυτόν και έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο.

Μάλιστα ο κ. Τσίπρας εκτίμησε ότι η κυβέρνηση βρίσκεται αντιμετωπη με την κοινωνική οργή και χαρακτήρισε ιστορικό ατύχημα ότι σ’ αυτή τη συγκυρία η χώρα έχει κυβέρνηση της ΝΔ με πρωθυπουργό τον κ. Μητσοτάκη.

«Η ώρα της αλλαγής έχει φτάσει. Από κάθε γωνιά της πατρίδας μας ξεπηδάει η ανάγκη για την πολιτική αλλαγή» τόνισε και διαμήνυσε ότι «είμαστε έτοιμοι πιο ώριμοι, πιο έμπειροι πιο αποφασισμένοι. Θέλουμε, ξέρουμε πως και μπορούμε».

Ο κ. Τσίπρας αναφερόμενος στις προτάσεις και το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για «ριζοσπαστικό ρεαλισμό» κάνοντας ουσιαστικά σύγκριση με το κυβερνητικό πρόγραμμα του 2015 και προχώρησε και σε αυτοκριτική.

«Κάποια από τα μέτρα που αναγκαστήκαμε να πάρουμε υπό το διαρκή εκβιασμό της τρόικας έθιξαν κοινωνικές ομάδες και στεκόμαστε με ενσυναίσθηση και όχι έπαρση σε όσους αναγκαστήκαμε να αδικήσουμε» είπε ο κ. Τσίπρας λέγοντας ωστόσο ότι «η προτεραιότητα ήταν να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια και το κεφάλι του ελληνικου λαού από το νερό».

«Είμαστε περήφανοι για τον τρόπο που διαχειριστήκαμε την εξουσία» τόνισε ο κ. Τσίπρας και αναφέρθηκε εκτεταμένα και αναλυτικά στα πεπραγμένα της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. 

 .in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: