25 Απριλίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου


Οι διασκεδαστές, ο Οβελίας και Σβήσε το φως


Ετσι είναι η ζωή και πως να την αλλάξω. Μ' αυτά και άλλα πολλά ζήσαμε μια ακόμη Ανάσταση. Κορυφώθηκε το θείο δράμα αλλά και το επίγειο κι ο καθημερινός Γολγοθάς έγινε πιο επωδυνος.

***

Πορευτήκαμε όλο το χειμώνα με εμβολιασμούς, βομβαρδισμούς, με ΝΑΤΟυστερία, με Πισπιρίγκου και Λιγνάδη, χωρίς να μας λείψει ούτε στιγμή η υπερφίαλη Αδωνιάδα, η οβελιολογία και οι πορτοσαλτιμπάγκοι της αδέσμευτης ενημέρωσης.

***

Κάτι είναι κι αυτό.Διερωτηθήκατε τι θα κάνουμε αν μας λείψουν;θα εκλείψει το τελευταίο ίχνος μειδιάματος,γέλιου, γέλωτος, σαρκασμού, χλεύης που ακόμη ο ανθεκτικός οργανισμός μας παράγει. Καλά να είναι οι άνθρωποι που μας θυμίζουν ενίοτε πόσο αστείο είναι το είδος.

***

Οι διασκεδαστές ήταν ανέκαθεν ένα δημοφιλές κομμάτι της κοινωνικής μας ζωής. Η κρίση χτύπησε κι αυτούς. Ο ανταγωνισμός τείνει να τους εξαφανίσει. Στη θέση τους πρόβαλλαν νέα σχήματα, πολιτικοί, μιντιάδες και κονδυλοφόροι τριάκοντα ευρώ -αργυρίων. Οχι βέβαια ότι είναι τωρινό φαινόμενο, απλά περάσαμε απ' το στάδιο του ερασιτέχνη στον επαγγελματισμό.

***

Δεν έχουμε παρά να περιμένουμε. Δεν θα πλήξουμε ποτέ .ακόμη κι αν μας λείψουν ο Ζελένσκι, ο Αδωνις και η Πισπιρίγκου. Εχουμε σε real time ζωντανή και τοπική επικαιρότηταμε .πρωτοβουλίες των επί τόπου, διαγραμμίσεις της περιφέρειας, αποκομιδή σκουπιδιών των δήμων, μεταγραφές δημοτικών συμβούλων και τη νέα απειλή του ιού της κιλοβατώρας.

***

Τι μου ήρθε και γράφω Πασχαλιάτικα; Δεν μου έπεσε βαρύ το αρνί. Αλλωστε έπεσε η τιμή του. Αιτία κατά τον Αδωνι οι 350.000   που εγκατέλειψαν το άστυ, οχι το Ελλάς ελλήνων  πτωχών. Γράφω να στείλω μέσα απ΄αυτές τις συμπυκνωμένες γραμμές κάποιες ευχές, δεν μ΄αρέσει να τις στέλνω με τον αυτόματο πιλότο.

***

Αλλωστε μετά από τόσο κορωνο-αποκλεισμό κινδυνεύω να γίνω εμμονικός. Πιάνω τον εαυτό μου να επαναλαμβάνει ακατάπαυστα τη φράση "σβήσε το φως" . Μια φράση δημοφιλέστερη κι από  το "Χριστός Ανέστη" της εποχής.


Δεν υπάρχουν σχόλια: