27 Απριλίου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


Ο πάπας, ο Κύριλλος κι ο κηπουρός του Κάρολου

Πάπας καλεί Κύριλλο για κατάπαυση του πυρός. Δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να τα βρουν πόθεν 

εκπορεύεται το άγιο πνεύμα, λες να τα βρουν στο Ουκρανικό;

***

Ας μας πουν και για το Πάσχα που το γιορτάζουν χωριστά, με το πως θα τους κάτσει το Φεγγάρι.

***

 Και όμως θα μπορούσαν αν ήθελαν κι αν μπούκαραν στο ναό διώχνοντας τελώνες,. Φαρισαίους και αδίστακτους εμποράκους.

***

 Ζητείται ελπίς. Κι από που να 'ρθει, ο Μπάιντεν τρίβει τα χέρια του με το υγροποιημένο αέριο και το ξεστοκάρισμα με τα ληγμένα.

***

 Η Ευρωπαϊκή Ενωση, φτιασιδωμένη γεροντοκόρη, εξακολουθεί να 'χει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό της αν και δεν την υπολογίζουν oύτε οι τελευταίοι σεκιουριτάδες του Πούτιν.

***

 Μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του κι ο πρωθυπουργός μας, βασιλοπιάνεται. Ω τι τιμή, τον προσκάλεσε ο Κάρολος για να μιλήσουν για πολιτισμό!

***

Κι όσο νόμιζα ότι θα πάρουμε πίσω τα "Ελγίνεια", βλέπω να μας βάζουν χέρι και το Τατόι με κάτι μαθήματα πρακτικής αειφορίας και κηπουρικής. Πιάσε το αβγό και κούρεψτο εν ολίγοις.

***

Και σιγά μη χρειαστήκαμε τον Κάρολο να μάθουμε πως καλλιεργούμε τα λάχανα. Και τέλος πάντων, ας μας πουν τουλάχιστον πόσο θα πληρώσουμε, γιατί συνήθως και μας τα παίρνουν και τους πληρώνουμε από πάνω.

***

Εκτός κι αν είδαν το χάλι της Αθήνας με την τελευταία ανάπλαση Μπακογιάννη, διάβαζε ζαρτινιέρες από χρυσό και είπαν, ας πάει και το παληάμπελο, σε καλά δικά μας χέρια θα πέσει.

***

 Σε γενικές γραμμές, διατί να το κρύψομεν άλλωστε, όπως έλεγε ο αείμνηστος πατήρ, στην οικοσκευή δεν χωρούσε ολόκληρο Τατόι, κάτι έπρεπε να γίνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: