16 Απριλίου 2022

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία

 

ΕΛ.ΑΣ: Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση που μετέφερε λαθραία ποτά από τη Βουλγαρία
Συνελήφθησαν 2 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα.Εγκληματική οργάνωση που μετέφερε από τη Βουλγαρία λαθραία αιθυλική αλκοόλη, την οποία διοχέτευε σε ποτοποϊίες για την παραγωγή αλκοολούχων ποτών εξάρθρωσε η Διεύθυνση της Οικονομικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, κατασχέθηκαν 21 τόνοι αιθυλικής αλκοόλης με τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους να εκτιμώνται πάνω από 660.000 ευρώ.

Συνελήφθησαν 2 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα.

Συντονισμένη επιχείρηση

Όπως προέκυψε από την έρευνα, η εγκληματική οργάνωση, τουλάχιστον από το Νοέμβριο του 2021, δραστηριοποιούνταν συστηματικά στην εισαγωγή από την Βουλγαρία αιθυλικής αλκοόλης (οινοπνεύματος), με σκοπό την παρασκευή παράνομων αλκοολούχων ποτών και τη διοχέτευσή τους στην Αττική και σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, αποκομίζοντας τεράστια οικονομικά οφέλη.

Η λαθραία αιθυλική αλκοόλη μεταφέρονταν με βυτιοφόρα οχήματα, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους, όπου είχαν πρόσβαση μόνο με τηλεχειριστήριο, ενώ για να μην αποκαλύπτεται η δράση τους, εξέδιδαν παραστατικά σύμφωνα με τα οποία μετέφεραν άλλα ειδή υγρών, που δεν έχουν Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης.

Η αποδόμηση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε σε συντονισμένη αστυνομική επιχείρηση, μεσημβρινές ώρες χθες, Παρασκευή 15 Απριλίου 2022, όπου κατελήφθη βυτιοφόρο όχημα σε ποτοποϊία του νομού Φθιώτιδας να παραδίδει λαθραία αιθυλική αλκοόλη, με παραστατικά μεταφοράς «υγρού καθαρισμού πιάτων» και παραλήπτη εταιρία στην Ιταλία.

Συλλήψεις

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, συνελήφθησαν ο οδηγός του βυτιοφόρου και ο ιδιοκτήτης της ποτοποιίας και σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση και παραβάσεις του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα, ενώ στη δικογραφία περιλαμβάνονται ακόμα 3 άτομα που αναζητούνται.

Κατά τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή κλιμακίου του Τελωνείου Στυλίδας, στην επιχείρηση ποτοποϊίας καθώς και σε αποθηκευτικούς χώρους, οικία και οχήματα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • βυτιοφόρο όχημα,
  • 21.000 λίτρα λαθραίας αιθυλικής αλκοόλης,
  • μηχανολογικός εξοπλισμός ποτοποιίας,
  • πλαστικές δεξαμενές κενές περιεχομένου,
  • αυτοκίνητο και VAN,
  • κινητά τηλέφωνα και έγγραφα.in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: