22 Απριλίου 2022

Χαλκίδα: Πως δρούσε το κύκλωμα κεταμίνης – Τα ναρκωτικά… Maserati και ο 32χρονος επιχειρηματίας

Χαλκίδα: Πως δρούσε το κύκλωμα κεταμίνης – Τα ναρκωτικά… Maserati και ο 32χρονος επιχειρηματίας
Το e-mail από το Σικάγο και η τιμή των δεμάτων
Καρέ-καρέ η δράση του κυκλώματος της Χαλκίδας που είχε απλώσει τα πλοκάμια της και στο εξωτερικό, προμηθεύοντας ecstasy, αναβολικά και κεταμίνη, ακόμα και στο Σικάγο αποκαλύπτεται στη δικογραφία που έχουν σχηματίσει οι άντρες της ΕΛ.ΑΣ.

Ανάμεσα στα φερόμενα ως μέλη της εγκληματικής οργάνωσης, βρίσκεται και γνωστός επιχειρηματίας της Χαλκίδας που διατηρεί τρία καταστήματα και είχε συλληφθεί ξανά στο παρελθόν.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα newsit.gr, το 2019 και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, ενώ ακόμα εκκρεμεί η υπόθεση στα ακροατήρια του δικαστηρίου.

Εκτός από τον 32χρονο επιχειρηματία, οι αστυνομικοί έχουν συλλάβει ένα ακόμα άτομο ηλικίας 37 ετών, ενώ αναζητούν έναν 47χρονο ο οποίος διαμένει στη Γερμανία.

Το e-mail από το Σικάγο

Οι αστυνομικές αρχές κατάφεραν να βάλουν τέλος στη δράση της διεθνούς εγκληματικής οργάνωσης μετά από ένα e-mail που έλαβαν από τις αρχές στο Σικάγο. Όπως αναφέρεται στο προανακριτικό υλικό, πριν από κάποιες μέρες, η Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, Λαθρεμπορίου και Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας, της Χαλκίδας πληροφορήθηκε από την Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής στην Ελλάδα, για τις δραστηριότητες του 32χρονου επιχειρηματία και των δύο συνεργών του.

«Δια μέσω της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, είχαν εντοπιστεί από τις Αμερικανικές Διωκτικές Αρχές δύο, δέματα-πακέτα τα οποία περιείχαν ποσότητες ναρκωτικών δισκίων και τα οποία είχαν αποσταλεί από την ταχυδρομική Υπηρεσία των ΕΛΤΑ της πόλης της Χαλκίδας, από άτομο υπό στοιχεία ΠΙ», (χρησιμοποιούσε ο 37χρονος ως ψευδώνυμο).

Αναφέρεται στο διαβιβαστικό της ΕΛ.ΑΣ. προς τις αρχές και στη συνέχεια, τονίζεται: «Στις 15 Φεβρουαρίου 2022 από το Τμήμα Τελωνειακής Προστασίας των Συνόρων της πόλης του Σικάγο, εντοπίστηκαν δύο δέματα, τα οποία ταχυδρομήθηκαν από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδος στην Ελλάδα, με προορισμό τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Και τα δύο πακέτα, ερευνήθηκαν από τις τοπικές αρχές, με αποτέλεσμα κατά την εργαστηριακή τους εξέταση, να διαπιστωθεί ότι εμπεριέχουν χάπια ECSTACY σε ποσότητα το πρώτο πακέτο 200 δισκία και το δεύτερο πακέτο 48 δισκία. Το ένα δέμα ανέγραφε ότι στο εσωτερικό του είχε καλλυντικά και το δεύτερο δέμα περιείχε ένα μικρό ασημί σακουλάκι με γκρίζα χάπια με το λογότυπο της Maserati στη μία πλευρά του».

Αμέσως οι άντρες από την Ομάδα Δίωξης Ναρκωτικών, Λαθρεμπορίου και Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας πήγαν στα ΕΛΤΑ Χαλκίδας, προκειμένου να λάβουν περισσότερες πληροφορίες για τα δέματα, όπου και κατάσχεσαν 9 δέματα έτοιμα για αποστολή. Όπως διαπιστώθηκε, ο 37χρονος που φέρεται να εμπλέκεται στο κύκλωμα, έστελνε δέματα με το ψευδώνυμο ΠΙ.

Προς 25 ευρώ το δέμα

Ο 37χρονος που σύμφωνα με την κατάθεσή του ανέφερε, ότι για κάθε δέμα που ταχυδρομούσε λάμβανε το ποσό των 25 ευρώ. «Την ποσότητα κάνναβης του την προμήθευσε ο… (32χρονος επιχειρηματίας) συσκευασμένη αεροστεγώς προκειμένου να την διακινήσει κατ’ εντολήν του περεταίρω σε άγνωστους χρήστες. Ομοίως και τα ναρκωτικά δισκία όπως και τα αναβολικά. Επίσης, δήλωσε ότι ο… (32χρονος) τον σύστησε σε υπάλληλο των ΕΛΤΑ Χαλκίδας ως ΠΙ και όλα τα προς αποστολή δέματα, του τα παρέδιδε ο ίδιος μεταφέροντας του τα με αυτοκίνητο ιδιοκτησίας του με πινακίδες Γερμανίας, χρώματος μαύρο. Η αμοιβή του για κάθε απεσταλμένο δέμα ήταν 25 ευρώ».

Όσον αφορά τώρα την κεταμίνη οι αστυνομικές αρχές στην δικογραφία που σχημάτισαν αναφέρουν ότι «την 18/04/2022 περιήλθε στην Υπηρεσία νέο ηλεκτρονικό μήνυμα, το οποίο ανέφερε ότι το Τμήμα Τελωνειακής Προστασίας των Συνόρων του Σικάγο των ΗΠΑ κατάσχεσε το υπ’ αριθμού δέμα… που ταχυδρομήθηκε από τα ΕΛΤΑ Χαλκίδας από την εταιρεία …,της οποίας συνέταιροι είναι ο… ( αναφέρει τον 32χρονο επιχειρηματία) και ο… ( αναφέρει τον 47χρονο συνεργός του που διαφεύγει της σύλληψης). Περιείχε 503 γραμμάρια κεταμίνης».

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των υπαλλήλων των ΕΛΤΑ της Χαλκίδας και όχι μόνο τα μέλη του κυκλώματος από τον Ιούνιο του 2021 πραγματοποιούσαν αποστολές δεμάτων στο εξωτερικό χρησιμοποιώντας είτε τα στοιχεία ο ένας με του άλλου είτε την επωνυμία συγκεκριμένης εταιρείας, της οποίας η ύπαρξη δεν κατέστη δυνατή να εξακριβωθεί.

Στο τέλος οι συλληφθέντες πέρασαν χθες από Εισαγγελέα, ασκήθηκε δίωξη και αναμένεται να απολογηθούν αύριο το πρωί.

Τι ισχυρίζεται η πλευρά του επιχειρηματία

Ο δικηγόρος του 32χρονου, Αθανάσιος Τάρτης, μιλώντας στο newsit.gr δηλώνει ότι «η θέση του δικού μου εντολέα είναι ότι αποδέχεται μόνο ότι είχε στην κατοχή του ινδική κάνναβη, την οποία την είχε επειδή είναι ο ίδιος χρήστης. Όσον αφορά στα ναρκωτικά χάπια που βρέθηκαν στο σπίτι του, τα είχε με συνταγές γιατρών, διότι είχε κάνει μεταμόσχευση νεφρού και θα πρέπει να κρατά τους παλμούς της καρδιάς του ιδιαίτερα χαμηλούς για να μην αποβάλει το μόσχευμα.

Δυστυχώς στο παρελθόν υπήρξε ο ίδιος χρήστης αυτών των ουσιών ντόπινγκ, που τον οδήγησαν τελικά να χάσει και τα δύο του νεφρά. Τα υπόλοιπα ούτε τα αναγνωρίζει, ούτε τα αποδέχεται. Το 2019 είχε συλληφθεί ξανά, ήταν την εποχή που είχε χάσει το νεφρό του και είχε αφεθεί ελεύθερος με περιοριστικούς όρους».

 in.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: