10 Απριλίου 2022

Τήνος: Άγρια δολοφονία για ασήμαντη αφορμή – Oι χρόνιες διαφωνίες μεταξύ δράστη και θύματος

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τήνο η στυγερή δολοφονία του διευθυντή της Σχολής Αγιογραφίας του Ιδρύματος Ευαγγελιστρίας με δράστη έναν 93χρονο.
Οι δύο άνδρες έμεναν στην ίδια πολυκατοικία και είχαν συχνά διαφωνίες, για θέματα όπως ο ηλιακός θερμοσίφωνας ή καλώδια κτλ.
Το πρωί της Κυριακής ο 50χρονος βγήκε από το σπίτι του, για να μπει στο αυτοκίνητο και ο δράστης ήταν στο μπαλκόνι του.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και τότε ο δράστης κατέβηκε, πλησίασε το θύμα και έσπασε με το κοντάκι της καραμπίνας το τζαμί του αυτοκινήτου και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τουλάχιστον δύο φορές. Σύμφωνα με την ΕΡΤ αφορμή για το φονικό ήταν μια θέση πάρκινγκ.

Ο δράστης είχε κάνει μήνυση στο θύμα ότι του δηλητηρίασε το πηγάδι και μήνυση για αυτοδικία επειδή είχε τοποθετήσει κεραία στην ταράτσα. Το θύμα από την πλευρά του είχε κάνει μήνυση στον δράστη για απόπειρα σωματικών βλαβών καθώς είχε προσπαθήσει να τον χτυπήσει με μαγκούρα και ο ηλικιωμένος είχε καταδικαστεί.

Κάτοικοι του νησιού αναφέρουν πως ο δράστης δεν έχει σώας τας φρένας, ωστόσο κανείς δεν πίστευε ότι θα φτάσει σε αυτό το σημείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 90χρονος έχει δημιουργήσει και στον δήμο προβλήματα, καθώς έμπαινε μέσα σε συνεδριάσεις και φώναζε με αποτέλεσμα να επεμβαίνει η αστυνομία και να τον απομακρύνει.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σύρου, κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από πρόθεση, οπλοχρησία και παράνομη οπλοκατοχή.

 .enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: