6 Μαΐου 2022

Σκάνδαλο στη Γαλλία: Βουλευτής του Μακρόν χρέωνε το κράτος 2.000 ευρώ τον μήνα σε εσώρουχα

Την παραίτησή της υπέβαλε η Κοραλί Ντιμπόστ, ανερχόμενη Γαλλίδα βουλευτής στο κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν, καθώς αποκαλύφθηκε ότι χρέωνε το κράτος χιλιάδες ευρώ τον μήνα, για να αγοράσει εσώρουχα και ρούχα ή για να κάνει διακοπές.

Η Κοραλί Ντιμπόστ, βουλευτής και αντιπρόεδρος στο κόμμα του Μακρόν “Δημοκρατία Εμπρός!”, παραιτήθηκε όταν αποκαλύφθηκε από έρευνα του Mediapart ότι ξόδευε περισσότερες από 2.000 ευρώ τον μήνα σε ρούχα, εσώρουχα και αποδράσεις σε παραθαλάσσιους προορισμούς σε βάρος των φορολογουμένων.

Η 39χρονη πολιτικός κατηγορήθηκε επίσης και για κακή μεταχείριση των βοηθών τους, από τους οποίους ζητούσε να κατασκοπεύουν το οικιακό προσωπικό της και να αναλαμβάνουν τις προσωπικές της υποχρεώσεις, όπως το να παίρνουν τα ρούχα της από το καθαριστήριο ή να πηγαίνουν τα παπούτσια της στον τσαγκάρη.

Σύμφωνα με ανασκόπηση των εξόδων της η Ντιμπόστ ξόδεψε 8.400 ευρώ σε ρούχα σε τρεις μήνες το φθινόπωρο του 2018 – συμπεριλαμβανομένων αγορών για εσώρουχα από γαλλικές μάρκες, όπως η Princesse Tam Tam και η Darjeeling.

Η πολιτικός, η οποία είναι βουλευτής του Μονπελιέ στη νότια Γαλλία από το 2017, ξόδεψε επίσης χρήματα που δικαιούταν λόγω της βουλευτικής της ιδιότητας σε ξενοδοχεία, γεύματα και εξόδους που είχαν ελάχιστη σχέση με τα καθήκοντά της, σύμφωνα με την έκθεση του Mediapart. H Nτιμπόστ ξόδευε από 1.500 ευρώ έως 2.000 ευρώ σε εσώρουχα, ρούχα και διακοπές από ένα πάγιο μηνιαίο επίδομα περίπου 5.374 ευρώ, το οποίο προορίζεται για την κάλυψη εξόδων που σχετίζονται με υπηρεσιακά καθήκοντα. Οι Γάλλοι βουλευτές κερδίζουν βασικό ετήσιο μισθό 86.000 ευρώ, ή περίπου 7.200 ευρώ τον μήνα.

Η παραίτησή της έρχεται έξι εβδομάδες πριν από τις βουλευτικές εκλογές στη Γαλλία. Η ίδια αρνείται τις κατηγορίες και υποστηρίζει ότι είναι θύμα ίντριγκας. Ωστόσο, παραιτήθηκε αφού δημοσιοποιήθηκαν λεπτομέρειες για τα έξοδά της από το ανεξάρτητο ειδησεογραφικό δίκτυο Mediapart.

Η εμπιστευτική έκθεση που υποβλήθηκε στη Γαλλική Εθνοσυνέλευση πέρυσι, κρατήθηκε μυστική. Μετά τη δημοσιοποίηση η Ντιμπόστ είπε: “Έχει έρθει η ώρα να αποσυρθώ από την πολιτική ζωή και να αφοσιωθώ στην οικογένειά μου. Δεν θα είμαι υποψήφια για επανεκλογή. Έχω δεχθεί άδικες επιθέσεις, που αδικούν την πολιτική μου ομάδα, τις εκλογικές προθεσμίες και τη δημοκρατία” σημείωσε και είπε ότι ξεπλήρωσε τα έξοδα για εσώρουχα και άλλα είδη και ότι είχε παραπλανηθεί από το προσωπικό σχετικά με το τι της επιτρεπόταν να χρεώσει στο μηνιαίο πάγιο επίδομά της.

 enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: