11 Μαΐου 2022

Κεφαλονιά: Καταγγελίες-σοκ από τον πατέρα του 23χρονου φαντάρου που αυτοκτόνησε – Το bullying και τα καψόνια


 Για ψυχολογική βία και καψόνια στο στρατό που τον οδήγησαν να βάλει τέλος στη ζωή του, έκανε λόγο ο πατέρας του 23χρονου φαντάρου, Κυριάκου Ευαγγελάτου, που έπεσε με το αυτοκίνητό του στη θάλασσα στην Κεφαλονιά, στις 20 Φεβρουαρίου 2021.

Ο 23χρονος έχασε τη ζωή του όταν το αυτοκίνητο που οδηγούσε έπεσε σε γκρεμό και στη συνέχεια στη θάλασσα όπου και βυθίστηκε, στην περιοχή του Αγίου Κωνσταντίνου στην Κεφαλονιά. Τότε, οι πρώτες πληροφορίες έκαναν λόγο για τροχαίο δυστύχημα. Ο πατέρας του άτυχου άνδρα, Γεράσιμος Ευαγγελάτος, μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και αναφέρθηκε στο πόρισμα της ΕΔΕ που διενεργήθηκε στο στρατόπεδο, όπου υπηρέτησε ο γιος του, διαψεύδοντας τα αποτελέσματα και υποστηρίζοντας πως δεν έγινε σωστή έρευνα.

«Περιμέναμε πάρα πολύ καιρό να ολοκληρωθεί η ΕΔΕ και να βγουν τα αποτελέσματα. Έδειξε ό,τι δείχνουν όλα αυτά τα χρόνια οι ΕΔΕ, για όλες τις αυτοκτονίες που έχουν γίνει, ότι δηλαδή κανείς δεν ευθύνεται για τίποτα», είπε ο κ. Ευαγγελάτος.

«Ο γιος μου ήταν ένα παιδί με αξιοπρέπεια και ήθος. Ήθελε να το διαχειριστεί όλο αυτό το πράγμα μόνος του και δεν μας είχε εκδηλώσει όλα τα προβλήματα που αντιμετώπιζε. Τρεις μέρες πριν γίνει το μοιραίο, εκδηλώθηκε σε εμάς και μας είπε τα προβλήματα που είχε περάσει, τα καψόνια που του έκαναν και το bullying που είχε υποστεί», τόνισε ο πατέρας του 23χρονου.

Σχετικά με την ΕΔΕ, επισήμανε ένα χαρακτηριστικό σημείο, και συγκεκριμένα ότι αναφέρεται πως φορούσε αθλητικά παπούτσια αντί για άρβυλα.  «Στο πόρισμα λένε πως φορούσε αθλητικά παπούτσια αυθαίρετα επειδή του ήταν μικρά τα άρβυλα και πως μετά από λίγες μέρες του χορήγησαν άρβυλα. Θέλετε να ακούσετε τη δική μας εκδοχή; Του έδωσαν μικρά άρβυλα, τα φόρεσε και πλήγιασαν τα πόδια του. Μια αξιωματικός τον λυπήθηκε και του έδωσε άδεια να φορέσει αθλητικά παπούτσια. Τελικά του χορηγήθηκαν κανονικά άρβυλα μετά από 3 με 3,5 μήνες», ανέφερε ο κ. Ευαγγελάτος.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Παπαδάκης, είπε μεταξύ αλλω: «Αυτό που επιδιώκουμε είναι να αποδοθούν οι ποινικές ευθύνες, οι οποίες εκκρεμούν σε δικογραφία στην εισαγγελία του στρατοδικείου και να μην μπει η υπόθεση στο αρχείο. Διότι η αυτοκτονία του Κυριάκου Ευαγγελάτου ήταν μια απόφαση η οποία ελήφθη κάτω από συνθήκες ψυχωσικής διαταραχής που του προκάλεσε η κακομεταχείριση στο στρατό»..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: