22 Μαΐου 2022

Θεσσαλονίκη: Εξιχνιάστηκε ληστεία σε σπίτι με λεία 880.000 ευρώ

 Σπείρα που εισέβαλε σε σπίτι ηλικιωμένου στη Θεσσαλονίκη και αποκόμισε λεία μαμούθ, συνολικής αξίας 880000 ευρώ, εξάρθρωσε η ασφάλεια. Οι δράστες είχαν ακινητοποιήσει τον ηλικιωμένο ιδιοκτήτη του σπιτιού, στην Πυλαία, και είχαν σηκώσει το χρηματοκιβώτιο, που είχε χρήματα, κοσμήματα και λίρες χρυσές.

Το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ιδιοκτησίας, της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, χρειάστηκε δυόμιση χρόνια για να εξιχνιάσει την υπόθεση και να συλλάβει δύο από τα μέλη της σπείρας. Αναζητείται ένας τρίτος συνεργός τους, ενώ η Ασφάλεια αναζητεί ακόμα δύο άτομα, τα οποία δεν έχει ακόμα ταυτοποιήσει.

Η πενταμελής σπείρα, τον Οκτώβριο του 2019 είχε εισβάλει  στο σπίτι, και είχε δέσει τον ηλικιωμένο επιχειρηματία και τις δύο οικιακές βοηθούς του. Στη συνέχεια τα πέντε άτομα αφαίρεσαν το χρηματοκιβώτιο το οποίο περιείχε 400. 000 ευρώ μετρητά, και λίρες και κοσμήματα αξίας 480.000 ευρώ.
Οι δράστες φόρτωσαν το χρηματοκιβώτιο σε ένα μαύρο όχημα μεγάλου κυβισμού, όπως φαίνεται στο βίντεο της ΕΡΤ και εξαφανίστηκαν. Στη συνέχεια παραβίασαν το χρηματοκιβώτιο, αφαίρεσαν το περιεχόμενό του και το πέταξαν σε ερημική περιοχή της Ευκαρπίας, όπου το βρήκε η αστυνομία.

Την περασμένη Πέμπτη έγιναν ταυτόχρονες αστυνομικές επιχειρήσεις κατά τις οποίες συνελήφθησαν ένας Έλληνας και ένας Ουκρανός, για την υπόθεση. Στην κατοχή τους βρέθηκαν κοσμήματα από την ληστεία στο σπίτι του επιχειρηματία. Οι δύο συλληφθέντες ομολόγησαν τη συμμετοχή τους, και είπαν ακόμα ότι το όχημα με το οποίο έκαναν την ληστεία ήταν κλεμμένο. Μετά τη ληστεία το αποσυναρμολόγησαν και πούλησαν τα ανταλλακτικά του..enikos.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: