15 Μαΐου 2022

Σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα, η διαδικασία για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Εκλογές ΣΥΡΙΖΑ: Γιατί ήρθα να ψηφίσω

Της Μαρίας Κωνσταντοπούλου
Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του κόμματος, τα νέα μέλη που προσέρχονται στις κάλπες είναι σχεδόν διπλάσια από τα μέχρι σήμερα εγγεγραμμένα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ ενώ σε πολύ μεγάλο αριθμό κινούνται οι εγγραφές των νέων μελών, προκειμένου να μετάσχουν στην εκλογή του Προέδρου του κόμματος, ανταποκρινόμενοι στο προσωπικό κάλεσμα του Αλέξη Τσίπρα.

Από τις 8 το πρωί που άνοιξαν οι κάλπες το in βρέθηκε σε εκλογικά κέντρα της Αθήνας και η συμμετοχή του κόσμου ήταν εντυπωσιακή.

«Ο κόσμος ήταν έξω από το σχολείο για να ψηφίσει πριν καν ανοίξουν οι κάλπες», μας είπε η Νίκη Παππά, Πρόεδρος Εφορευτικής Επιτροπής του εκλογικού κέντρου στο 10ο Γυμνάσιο Καλλιθέας και συμπλήρωσε «Αναφέρομαι κυρίως σε νέα μέλη και όχι μόνο στους παλαίους εγγεγραμμένους.
Είναι μεσημέρι και η προσέλευση είναι περισσότερη από κάθε άλλη φορά. Και συνεχώς μεγαλώνουν οι ουρές έξω από τις αίθουσες για να ψηφίσουν.»
Ο Βαγγέλης Παπαδακης παλαιότερο μέλος λέει: «Η προσωπικότητα του Τσίπρα μας έχει παρακινήσει να θέλουμε να είμαστε μαζί του και να τον υποστηρίζουμε στον αγώνα που δίνει.
Ακόμα και ο κόσμος που ήταν σκεπτικός. Τώρα έρχεται να εγγραφεί και να βρεθεί δίπλα στον ΣΥΡΙΖΑ.»
Η Βάσω Μουζάκη αποφάσισε να εγγραφεί στο κόμμα τον τελευταίο καιρό:  «Είμαι χρόνια ΣΥΡΙΖΑ αλλά το πήρα απόφαση να μπω πιο δυναμικά στο κόμμα και να γίνω εγγεγραμμένο μέλος πλέον.
Η κατάσταση που ζούμε στην Ελλάδα είναι πολύ δύσκολη. Πρέπει όλοι μας να δώσουμε τον λογαριασμό στον Μητσοτάκη και να αποχωρήσει γρήγορα.»
Αντίστοιχη εικόνα με μεγάλη προσέλευση συναντήσαμε και στο εκλογικό κέντρο Κουκακίου – Ακροπόλεως στο 70 ο Δημοτικό Σχολείο στην οδό Καλλισπέρη.
«Από την ώρα που άνοιξαν οι κάλπες δεν έχουμε σταθεί λεπτό», δήλωσε η Ελένη Μπουδουρίδου πρόεδρος του συγκεκριμένου εκλογικού τμήματος και συμπλήρωσε «Νέοι άνθρωποι, αγόρια και κορίτσια που ήρθαν να εγγραφούν και να ψηφίσουν. Να γίνουν ενεργοί στο κόμμα και δεν κρύβουν την καλή διάθεση τους.»
Η Μαρία Κουρεσίδου παλαιό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ήρθε να ψηφίσει μαζί με τον γιό και την κόρη της:
«Σήμερα γράφονται και τα παιδιά μου. Η κατάσταση στη χώρα είναι πολύ δυσάρεστη, ακρίβεια, φτώχεια, καθημερινές δυσκολίες και μια κυβέρνηση απόλυτα απούσα. Ο ΣΥΡΙΖΑ θα δυναμώσει από όλους εμάς και κυρίως από τους νέους που έχουν το μέλλον μπροστά τους και χρειάζονται όραμα και λύσεις.»
Οι κάλπες θα κλείσουν στις  8.00 μ.μ. ενώ νωρίτερα θα ξεκινήσει και η ενσωμάτωση των αποτελεσμάτων από την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, αλλά και από τις κάλπες σε δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές.
 in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: