3 Μαΐου 2022

Δίκη Ζακ Κωστόπουλου: Ένοχοι κοσμηματοπώλης και μεσίτης – Αθώοι οι αστυνομικοί


Στο άκουσμα της απόφασης προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα με αποτέλεσμα ΜΑΤ να μπουν στο δικαστήριο.
Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Σωτήρη Μπουγιουκου.

Ένταση στο δικαστήριο

Στο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή.

«Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση.

Μάλιστα η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

Στο άκουσμα της απόφασης προκλήθηκε ένταση στην αίθουσα με αποτέλεσμα ΜΑΤ να μπουν στο δικαστήριο.Την ενοχή του κοσμηματοπώλη και του μεσίτη που κατηγορούνται για το θάνατο του Ζακ Κωστόπουλου στην οδό Γλάδστωνος το Σεπτέμβριο του 2018, αποφάσισε το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας ακολουθώντας την πρόταση του εισαγγελέα της έδρας Σωτήρη Μπουγιουκου.

Ένταση στο δικαστήριοΣτο άκουσμα της απόφασης δημιουργήθηκε ένταση τόσο μέσα στην αίθουσα όσο και έξω από αυτή.«Ντροπή, ξεφτίλες» ακούστηκε και την οικογένεια Κωστόπουλου και τη Μάγδα Φύσσα να αντιδρά στην απόφαση.Μάλιστα η πρόεδρος ζήτησε να περάσουν έξω αλλιώς θα υπάρξουν συλλήψεις για διατάραξη.

 «Ντροπή, αίσχος, είστε ξεφτίλες», άρχισαν να φωνάζουν παρευρισκόμενοι στην δίκη μόλις άκουσαν την απόφαση.

Σημειώνεται πως παρούσα στη δικαστική αίθουσα ήταν και η Μάγδα Φύσσα, δηλώνοντας την αλληλεγγύη της στην οικογένεια Κωστόπουλου. Με το άκουσμα της απόφασης υπήρξε ένταση και σπρωξίματα καθώς η είσοδος μιας ομάδας των ΜΑΤ μέσα στο δικαστήριο προκάλεσε έντονες αντιδράσεις.

Η Μάγδα Φύσσα βγήκε από την αίθουσα φωνάζοντας κατά των αστυνομικών ενώ ακούγεται να λέει: «πόσο ξεφτίλες μπορεί να γίνεστε για 600 ευρώ».

Ύστερα από μία διάσκεψη περίπου 3 ωρών, τακτικοί δικαστές και ένορκοι έκριναν κατά πλειοψηφία ότι οι δύο άνδρες, κοσμηματοπώλης και μεσίτης, θα πρέπει να καταδικαστούν για το κακούργημα της θανατηφόρας σωματικής βλάβης κατά παραυτουργία. Δυο ένορκοι είχαν την άποψη ότι έπρεπε να καταδικαστούν για το αδίκημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης. Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα της υπεράσπισης για μετατροπή της κατηγορίας σε ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Η απόφαση ελήφθη κατά πλειοψηφία (4-3) καθώς η πρόεδρος και δύο ένορκοι είχαν την άποψη πως θα πρέπει να καταδικαστούν για το αδίκημα της επικίνδυνης σωματικής βλάβης.in.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: