23 Μαΐου 2022

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΜΕ ΤΟΝ ΚΩΣΤΑ ΚΟΥΤΡΟΥΠΑ-ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΟΛΥΜΠΙΟ ΒΗΜΑ


 Ανακοίνωσε προ ημερών την πρόθεσή του να είναι με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες βουλευτικές , αιφνιδιάζοντας αρκετούς. Ο λόγος για τον χειρουργό – ωτορινολαρυγγολόγο Κωνσταντίνο Κουτρούπα, που δείχνει αποφασισμένος να πρωταγωνιστήσει στις πολιτικές εξελίξεις. Στη συνέντευξη που ακολουθεί αποκαλύπτει τις σκέψεις και τις προθέσεις του αλλά και τις λεπτομέρειες της συνάντησής με το Νίκο Ανδρουλάκη στο Βόλο.

– Κ. Κουτρούπα, πριν από λίγο καιρό,  ανακοινώσατε και επίσημα στον Τύπο την πρόθεσή σας να είστε υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στις επόμενες εκλογές.  Για ποιο λόγο νιώσατε την ανάγκη να τοποθετηθείτε δημόσια τώρα;

Η αλήθεια είναι ότι πολλοί μου έκαναν την ίδια ερώτηση, όχι όμως όσοι με γνωρίζουν καλά, οι οποίοι γνωρίζουν πώς λειτουργώ. Από τη στιγμή που θέλω να είμαι υποψήφιος και ένα αρκετά μεγάλο μέρος το κόσμου το γνωρίζει, έκρινα σκόπιμο να τοποθετηθώ και δημόσια. Δεν ήθελα να αναπαράγεται το όνομά μου σε δημοσιεύματα, που υπονοούσαν την πρόθεσή μου. Επίσης ήταν μια καλή ευκαιρία να γνωρίσω τους εκπροσώπους του Τύπου.

– Έχετε πάρει δηλαδή τη διαβεβαίωση από το κόμμα ότι θα είστε υποψήφιος βουλευτής;

Όποιος ισχυρίζεται κάτι τέτοιο λέει ψέματα. Δεν είμαι υποψήφιος. Θέλω να είμαι υποψήφιος, όπως θέλουν να είναι κι άλλοι και αυτό είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικό για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ. Θέλω να πιστεύω ότι οι εποχές που το ψηφοδέλτιο “έκλεινε” δύσκολα έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Τιμώ και σέβομαι όσους συμμετείχαν στα ψηφοδέλτια τα προηγούμενα χρόνια – ειδικά στα δύσκολα – και όσους κράτησαν την παράταξη όρθια. Να θυμίσω επίσης ότι η διαδικασία είναι ακόμα ανοικτή και όποιος ενδιαφέρεται μπορεί να εκδηλώσει το ενδιαφέρον του. Γιατί δηλαδή θα πρέπει να κρυβόμαστε;

– Δεν μου απαντάτε όμως αν έχετε πάρει έστω και άτυπα το “οκ”; Σας είδαμε πρόσφατα σε στενό κύκλο δίπλα-δίπλα με τον κ. Ανδρουλάκη; 

Αναφέρεστε στη συνάντησή μου με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ μετά την ομιλία του στο Βόλο. Δε σας κρύβω ότι λειτούργησα αυθόρμητα στην προκειμένη περίπτωση. Μετά το ιατρείο, αργά το βράδυ, πήρα τη σύζυγό μου και πήγαμε να τον συναντήσουμε στο Βόλο που εκείνη την ημέρα μιλούσε εκεί. Ήξερα πού θα βρίσκεται και πράγματι με καλοδέχθηκε. Το μόνο που μπορώ στην παρούσα φάση να σας πω είναι ότι η Πιερία και η Κρήτη μονοπώλησαν τη συζήτησή μας.

«Δεν θα απολογηθεί ο για όλα όσα πλήγωσαν την παράταξη τα προηγούμενα χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο γιατί το έχει ανάγκη ο κόσμος και η πατρίδα»

– Τι αποκομίσατε από τον κ. Ανδρουλάκη; 

Ο νέος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είναι ένας έξυπνος άνθρωπος, μια προσωπικότητα που διαπρέπει στην Ευρώπη και από εδώ και πέρα θα πρωταγωνιστήσει και στην Ελλάδα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό ότι αυτός ο άνθρωπος ηγείται της Δημοκρατικής Παράταξης ειδικά τώρα που κάνουμε το νέο ξεκίνημα και διαμορφώνουμε τη νέα εικόνα του ΠΑΣΟΚ. Εκφράζει την ενότητα και την ανανέωση. Δεν θα απολογηθεί ο Νίκος Ανδρουλάκης για όλα όσα πλήγωσαν την παράταξη τα προηγούμενα χρόνια. Το ΠΑΣΟΚ θα ξαναγίνει μεγάλο γιατί το έχει ανάγκη ο κόσμος και η πατρίδα.

– Πιστεύετε ότι το ΠΑΣΟΚ θα εξασφαλίσει έδρα στην Πιερία;

Αυτός πρέπει να είναι ο στόχος μας. Προσωπικά πιστεύω ότι δύο πράγματα πρέπει να γίνουν. Το πρώτο είναι να υπάρξει ένα δυνατό ψηφοδέλτιο που θα συσπειρώσει τους δημοκρατικούς πολίτες και το δεύτερο να μιλήσουμε στον κόσμο με τη γλώσσα της αλήθειας. Να προτείνουμε συγκεκριμένες λύσεις στα προβλήματά του. Να φέρουμε και πάλι τον άνθρωπο στο επίκεντρο της πολιτικής. Νομίζω ότι έχουμε ξεχάσει ποιον πρέπει να υπηρετεί η πολιτική. Αν μου το επιτρέψουν οι συμπολίτες μου αυτός θα είναι ο προσωπικός μου στόχος. Να υπηρετώ τον άνθρωπο και τις ανάγκες του.

– Κ. Κουτρούπα έχετε μια λαμπρή ιατρική καριέρα, είστε σύζυγος και πατέρας δύο μικρών παιδιών. Μήπως η ενασχόληση με την πολιτική διαταράξει την οικογενειακή και επαγγελματική σας ζωή;

Θα σας απαντήσω ειλικρινά. Προβληματίστηκα πολύ, πριν πάρω την τελική μου απόφαση η οποία ήταν συνάρτηση πολλών παραγόντων με πρώτο την υποστήριξη της οικογένειάς μου. Όσο για το επάγγελμά μου, είναι πράγματι απαιτητικό όπως και πολλών ακόμη γιατρών, που ασχολήθηκαν με την πολιτική και μάλιστα σε υψηλό επίπεδο. Αλίμονο αν μπαίνουν ανεπάγγελτοι στην πολιτική. Πρώτα ο Θεός, θα συνεχίσω να εργάζομαι, αν και θα μου επιτρέψετε να σας πω ότι η ιατρική για μένα είναι λειτούργημα. Και δεν το λέω για να το πω. Εκτός των άλλων, στο ιατρείο έχω άμεση επαφή με την κοινωνία, μέσω των ασθενών μου. Είναι και αυτοί ένας από τους λόγους που με ώθησαν να ασχοληθώ με τα κοινά.

– Κ. Κουτρούπα σας ευχαριστώ θερμά για την κουβέντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: