28 Μαΐου 2022

ΕΝ ΨΥΧΡΩ με τον Γιάννη Χατζηιωάννου

 


Αναδημοσίευσα τη συνέντευξη του Κώστα Κουτρούπα από το ΟΒ γιατί τη θεώρησα πολύ ενδιαφέρουσα καθότι έδινε πολλές απαντήσεις σε καίρια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα. Χθες είχα την τύχη ν' ακούσω τον γιατρό σε συνέντευξή του στην Εύη Μιχωλού και το ράδιο Ενημερώση και πραγματικά παρά του ότι κουβαλάω στην πλάτη μου μισό αιώνα πολιτικής και δημοσιογραφικής ενασχόλησης έμεινα εμβρόντητος.

***

Δεν το περίμενα για να είμαι ειλικρινής. Με εντυπωσίασε με την εφράδεια λόγου, την τεκμηρίωση,τα άψογα ελληνικά του. Αν εν αρχή ην ο λόγος, όπως λένε, τότε το ΠΑΣΟΚ και ο Ανδρουλάκης έκαναν "διάνα", ελπίζοντας ότι μετά το "λόγο" θάρθει και καταξίωση του "έργου".

***

Για πολλούς ήταν έκπληξη η εκλογή του Κώστα Κιτιξή στην εικοστή σειρά επιτυχίας στην ΚΕ του ΠΑΣΟΚ. Υπάρχει μάλλον ένα αλάθητο αισθητήριο αυτό της συντροφικότητας που ξέρει ν' αναγνωρίζει αγώνες και θυσίες και ειδικά σε πέτρινα χρόνια.

***

Επέστρεψε δριμύτερος. Ο λόγος για τον Θανάση Λιακόπουλο που το τελευταίο διάστημα είχε χαλαρώσει. Δείγμα του ότι η υποψηφιότητα  του για το δήμο Κατερίνης είναι σε ισχύ και "εγγύς ην ο δρόμος" καθότι η αντίστροφη μέτρηση για τις δημοτικές εκλογές αρχίζει.

***

Από τους 'Πολίτες σε δράση" κάθε άλλο παρά δράση βλέπουμε, άκρα του τάφου σιωπή, αν εξαιρέσουμε τις απέλπιδες προσπάθειες του Θωμά Αναστασιάδη να ταρακουνήσει το σύστημα.Πιθανολογώ ότι ο χρόνος διεξαγωγής των Εθνικών εκλογών θα είναι ο καταλύτης μεγάλων αποφάσεων.

***

Κουκοδήμος και Γερολιόλιος πάντως καθημερινά δέχονται νέες δηλώσεις πίστης και συστράτευσης.

***

Δεν υπάρχουν σχόλια: