18 Μαΐου 2022

Σήφης Βαλυράκης: Δύο ψαράδες κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση


 Νέες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη Οι δυο αλιείς, που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από πρόθεση, αναμένεται να δώσουν τις δικές τους εξηγήσεις στον Ανακριτή της Χαλκίδας, από τον οποίο ήδη έχουν λάβει προθεσμία, προκειμένου να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Ο Σήφης Βαλυράκης, εντοπίστηκε νεκρός το βράδυ της 24ης Ιανουαρίου του 2021. Νωρίτερα εκείνη την ημέρα είχε ξεκινήσει από την Ερέτρια με το φουσκωτό του προς το Νησί των Ονείρων για ψαροντούφεκο. Από την πρώτη στιγμή κάποιοι κατέθεσαν ότι τον είδαν να διαπληκτίζεται με κάποιους ψαράδες.

Σύμφωνα με το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης ο Σήφης Βαλυράκης πέθανε από βαρύτατες κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και κακώσεις στην αριστερή πλάγια τραχηλική χώρα, τραύματα που προκλήθηκαν κατά την πτώση του στη θάλασσα από εν λειτουργία προπέλα σκάφους.

Αρχικά η υπόθεση τέθηκε στο αρχείο, αλλά ύστερα από προσφυγή της οικογένειας Βαλυράκη με νέα στοιχεία επέστρεψε στο στάδιο της ανάκρισης.

Παπαδάκης: Η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να μάθει να πέσει άπλετο φως στην υπόθεση

Με αφορμή τις νέες εξελίξεις στην υπόθεση θανάτου του Σήφη Βαλυράκη ο δικηγόρος της οικογένειας, Κώστας Παπαδάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Όπως είπε ο κ. Παπαδάκης υπάρχουν σοβαρές αποχρώσεις ενδείξεις ότι ο θάνατος του Σήφη Βαλυράκη προέρχεται από εγκληματική ενέργεια. Μάλιστα, έκανε λόγο για παραλήψεις στην διαδικασία της προκαταρκτικής εξέτασης, ωστόσο όπως είπε η ανάκριση που γίνεται από τον Νοέμβριο με εντολή του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, μέχρι και σήμερα ανέδειξε πληθώρα στοιχείων.

Παράλληλα, χαρακτήρισε «ευτελή» τον ισχυρισμό ότι η οικογένεια Βαλυράκη θέλει να λάβει χρήματα από ασφαλιστική εταιρεία και ότι για αυτό τον λόγο θέλει να «βγάλει» τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη εγκληματική ενέργεια.

Ο κ. Παπαδάκης τόνισε ότι η οικογένεια θέλει να μάθει όλη την αλήθεια για τον θάνατο του Σήφη Βαλυράκη,. Ακόμα έκανε λόγο για μεθοδευμένη συγκάλυψη στο στάδιο της προανάκρισης και υπογράμμισε πως η οικογένεια βρέθηκε να αντιδικεί χωρίς να το θέλει. Υπογράμμισε ακόμα ότι ελέγχεται ποινικά τόσο η συμπεριφορά των προανακριτικών λειτουργών όσο και του εισαγγελέα για παραλείψεις στο αρχικό στάδιο της έρευνας..in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: