21 Μαΐου 2022

Δημόσιοι υπάλληλοι: Θα απολύονται ύστερα από τέσσερις δυσμενείς κρίσεις


Ανανεωμένος μαθαίνω πως επέστρεψε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τις Ηνωμένες Πολιτείες καθώς όπως μου λένε συνεργάτες του τα όσα έζησε εκεί του αναπτέρωσαν το ηθικό. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν ο ίδιος εκτιμά πως η παρουσία του στο Κογκρέσο και η ομιλία του, την οποία όπως μου λένε έγραψε ο ίδιος μέσα σε δύο, τρεις μέρες, αποτελεί μία από τις καλύτερες στιγμές της πολιτικής του καριέρας.

Το ταμείο που κάνουν στο Μαξίμου για την επίσκεψη στην Ουάσιγκτον δεν είναι μόνο θετικό αλλά όπως μου εκμυστηρεύτηκε η γάτα, μπορεί να οδηγήσει και σε πολιτικές εξελίξεις. Ας τα πάρουμε λοιπόν από την αρχή να δούμε τι θα πρέπει να αναμένουμε το επόμενο διάστημα. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης εκτιμά πως το μήνυμα που θέλησε να εκπέμψει από τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτό μιας ισχυρής Ελλάδας η οποία αποτελεί βασικό πυλώνα όχι μόνο στα Βαλκάνια αλλά και στην Ευρώπη, θα έχει θετικό αντίκτυπο και στο εσωτερικό της χώρας, ανακόπτοντας μια σταδιακή αρνητική πορεία της κυβέρνησης και δημιουργώντας νέα δεδομένα.

Πρέπει να σας πω μάλιστα πως στο Μαξίμου τρίβουν τα χέρια τους με τις αντιδράσεις της αντιπολίτευσης και κυρίως του ΣΥΡΙΖΑ καθώς θεωρούν πως βρίσκονται σε απόλυτη αναντιστοιχία με τη θέση και την εκτίμηση που κυριαρχεί στην ελληνική κοινωνία για τα αποτελέσματα της επίσκεψης στην Ουάσιγκτον.

Έχοντας αυτά ως δεδομένα πρέπει να σας πω ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει αποφασίσει πως θα προχωρήσει το επόμενο διάστημα σε αλλαγές στο κυβερνητικό σχήμα θέλοντας να διατηρήσει και γιατί όχι, να ενισχύσει τη δυναμική που φαίνεται να υπάρχει για τον ίδιο και την κυβέρνησή του.

Είναι πολύ πιθανό οι αλλαγές αυτές μάλιστα να γίνουν και μέσα στον Μάιο. Βέβαια όπως συμβαίνει πάντα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη κανείς δεν μπορεί να προδικάσει το αποτέλεσμα καθώς μέχρι τώρα τα ζητήματα αυτά τα χειρίστηκε ο ίδιος προκαλώντας εκπλήξεις ακόμα και στους στενούς του συνεργάτες.

Με απλά λόγια μην ακούτε τι λένε από εδώ και από εκεί, κανείς δεν ξέρει ποιους θα αξιοποιήσει και ποιους θα στείλει σπίτι τους. Εκτός ίσως από την γάτα η οποία και με ενημέρωσε πως δύο, τρία, τρανταχτά μέχρι σήμερα ονόματα ίσως θυσιαστούν στον βωμό ενός πιο κεντρώου και συναινετικού προφίλ που θα θελήσει να προσδώσει στην κυβέρνησή του ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Εξάλλου αυτή η νέα κυβέρνηση θα είναι και αυτή που θα τρέξει μέχρι τις εκλογές. Και μιας και λέμε για εκλογές να σας ενημερώσω πως σύμφωνα με τη γάτα με την επιστροφή του Πρωθυπουργού από τις ΗΠΑ έπεσε στο τραπέζι και ένα σενάριο που είχε ακουστεί και κατά το παρελθόν, αυτό της προσφυγής στις κάλπες το φθινόπωρο.

Όσοι του εισηγούνται αυτό το σενάριο θεωρούν πως ίσως ο Σεπτέμβριος και ο Οκτώβριος αποτελέσουν τον ιδανικό χρόνο με δεδομένο ότι θα έχει προηγηθεί ένα πολύ δυνατό τουριστικό καλοκαίρι ενώ θα έχουμε, προς το παρόν, ξεχάσει και την πανδημία. Παράλληλα κάτι τα μέτρα της κυβέρνησης, κάτι η μείωση στην κατανάλωση του φυσικού αερίου, κάτι τα μέτρα που θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ενδέχεται το ζήτημα της ακρίβειας να έχει κάπως υποβαθμιστεί.

Με απλά λόγια είναι πιθανό αν ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν προκηρύξει εκλογές το φθινόπωρο να μην ξαναβρεί ένα τέτοιο παράθυρο ευκαιρίας. Από την άλλη βέβαια ο ίδιος έχει εκφράσει την άποψη κατά το παρελθόν πως από τη στιγμή που έχει δεσμευτεί για την ολοκλήρωση της τετραετίας θα φαινόταν αναξιόπιστος αν άλλαζε θέση, χωρίς μάλιστα πειστικό και ουσιαστικό αφήγημα.

Όλα αυτά βέβαια υπό την προϋπόθεση πως το καλοκαίρι θα είναι ήρεμο από την άποψη των πυρκαγιών αν και μαθαίνω πως μέσα και έξω από το Μαξίμου επικρατεί έντονη ανησυχία για το τί μπορεί να γίνει και φέτος.
Η γάτα πάντως θα συνεχίσει το ρεπορτάζ και σας υπόσχομαι πως σύντομα θα σας αποκαλύψω μερικά από τα ονόματα που στον ανασχηματισμό θα… πάνε σπίτι τους..newsbomb.g

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: