14 Μαΐου 2022

Η Διακήρυξη της Αθήνας για ένα Νέο Κίνημα Αδεσμεύτων


 «Ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας απαιτεί στήριξη όλων των θυμάτων κάθε πολέμου καθώς κι ένα ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ»παρουσιάστηκε στην Κοινή Συνέντευξη Τύπου στην Αθήνα των Γιάνη Βαρουφάκη, Jeremy Corbyn & Ece Temelkuran.Στο ίδιο πλαίσιο, τα μέλη του Συμβουλίου της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ απάντησαν σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για τις ευρύτερες Γεωπολιτικές Εντάσεις, την Ακρίβεια, την Φτώχεια & την Ανισότητα, την στάση της Δύσης απέναντι στους Πρόσφυγες, και την Άνοδο του Εθνικιστικού Απολυταρχισμού.

Ακολουθεί η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ 13ης ΜΑΗ 2022:

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΤΗΣ 13ης ΜΑΗ 2022

Ο πόλεμος εναντίον της Ουκρανίας απαιτεί ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΚΑΘΕ ΠΟΛΕΜΟΥ καθώς κι ένα ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ

Είμαστε στο πλευρό του Ουκρανικού λαού, όπως είμαστε στο πλευρό κάθε λαού που υποφέρει από εισβολή, ξεριζωμό και κατοχή.

Απαιτούμε την άμεση κατάπαυση του πυρός, την απόσυρση των Ρωσικών στρατευμάτων καθώς και μια περιεκτική Συμφωνία Ειρήνευσης που θα εγγυώνται η ΕΕ, οι ΗΠΑ και η Ρωσία στο πλαίσιο του ΟΗΕ.

Συνιστούμε τον σεβασμό του Διεθνούς Δικαίου για τους Πρόσφυγες των οποίων τα δικαιώματα, ιδίως εκείνο της φιλοξενίας σε ασφαλές περιβάλλον, πρέπει να γίνονται σεβαστά πάντοτε και ανεξάρτητα από εθνότητα, θρησκεία κλπ.

Απορρίπτουμε την διαίρεση της υφηλίου σε ανταγωνιστικά μπλοκ τα οποία επενδύουν στον αχαλίνωτο μιλιταρισμό, σε υπερσύγχρονα όπλα μαζικής καταστροφής, και σ’ ένα Νέο Ψυχρό Πόλεμο.

Πιστεύουμε ότι βιώσιμη Ειρήνη απαιτεί την αντικατάσταση όλων των στρατιωτικών μπλοκ από ένα διεθνές σύστημα ασφάλειας το οποίο αποκλιμακώνει τις εντάσεις, επεκτείνει τις ελευθερίες, αντιμετωπίζει την φτώχεια, περιορίζει την εκμετάλλευση, προωθεί την περιβαντολλογική και κοινωνική δικαιοσύνη, και τερματίζει την επικυριαρχία της μίας χώρας πάνω στην άλλη.

Με αυτές τις σκέψεις κατά νου, καλούμε όλες και όλους του δημοκράτες της Υφηλίου θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας σε ένα ΝΕΟ ΚΙΝΗΜΑ ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ. Θεωρούμε ότι η συμπόρευση ΑΔΕΣΜΕΥΤΩΝ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ, ΚΥΡΙΑΡΧΩΝ ΚΡΑΤΩΝ είναι ο μοναδικός δρόμος προς την Βιώσιμη Ειρήνη και προς ένα κόσμο ικανό να αποτρέψει την ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ και να κληροδοτήσει στην επόμενη γενιά πραγματική ευκαιρία δημιουργίας των συνθηκών για την παγκόσμια κοινή ευημερία.

 

Γιάνης Βαρουφάκης, Jeremy Corbyn & Ece Temelkuran, εκ μέρους της ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΕΘΝΟΥΣ, του DiEM25 και του MέΡΑ25

 

https://mera25.gr/i-diakiryxi-tis-athinas-gia-ena-neo-kinima-adesmefton-g-varoufakis-t-korbin-e-temelkouran/?fbclid=IwAR2a4OrwsN1eJQ1EOjhx8bvATOWq4gGpR9EYhgTzUHsG5dF_c7UdnnUU6Ms

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: