7 Μαΐου 2022

ΑΠΘ: Εικόνες καταστροφής μετά την επίθεση με βαριοπούλες στο Βιολογικό

 

Μεγάλες είναι οι καταστροφές που προκάλεσαν άγνωστοι δράστες το βράδυ της Παρασκευής στο κτίριο του Τμήματος Βιολογίας του ΑΠΘ και συγκεκριμένα στον χώρο όπου βρισκόταν για 34 χρόνια η αποκαλούμενη κατάληψη «Στέκι στο Βιολογικό» και πλέον κατασκευάζεται η βιβλιοθήκη.

Όπως φαίνεται στις φωτογραφίες και το βίντεο της ιστοσελίδας, voria.gr τα άτομα γκρέμισαν με βαριοπούλες την είσοδο και τους τοίχους και έσπασαν τζάμια, μετατρέποντάς τον χώρο ξανά σε γιαπί.

ΑΠΘ - ζημιές

Η υπηρεσία φύλαξης ενημέρωσε τις πρυτανικές Αρχές του Ιδρύματος, καθώς και την Αστυνομία για την οργανωμένη επίθεση των αγνώστων, που ξεκίνησε τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Για το περιστατικό σχηματίζεται δικογραφία από τη Διεύθυνση Ασφάλειας.

ΑΠΘ- ζημιές

«Υπάρχει σημαντική καταστροφή σε δημόσια περιουσία και δρομολογούνται οι προβλεπόμενες νόμιμες ενέργειες. Το έργο αυτό, η δημιουργία μιας μεγάλης βιβλιοθήκης που θα εξυπηρετεί χιλιάδες φοιτητές και ερευνητές, χρηματοδοτείται από εθνικά και ευρωπαϊκά κονδύλια, έχει παραδοτέα όρια και χρονοδιαγράμματα. Το δημόσιο πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από τον Έλληνα φορολογούμενο, για να έχουν την εκπαίδευση που αξίζουν τα παιδιά του, για να στηρίζει η χώρα την πρόοδο της στους αποφοίτους μας. Απέναντι στον φορολογούμενο, την πατρίδα μας και κυρίως απέναντι στα παιδιά μας που έχουν εμπιστευτεί το μέλλον τους σε μας, λογοδοτούμε όσοι υπηρετούμε το ΑΠΘ, από κάθε θέση ευθύνης. Όλοι εμείς έχουμε υποχρέωση να τοποθετηθούμε ξεκάθαρα αν ανήκουμε στην πλευρά της δημοκρατικής νομιμότητας απέναντι στην τρομοκρατία της κουκούλας. Η βιβλιοθήκη θα γίνει και έχω εμπιστοσύνη στο κράτος δικαίου ότι καμία αξιόποινη πράξη δεν θα μείνει ατιμώρητη», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου..enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: