17 Μαΐου 2022

ΚΚΕ για συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός

  “Ο κύριος Μητσοτάκης “λανσάρει” στις ΗΠΑ το ρόλο του ελληνικού κράτους ως “καλού παιδιού” στο ΝΑΤΟ, αλλά και ως “μεσάζοντα” για τις ενεργειακές μπίζνες που προωθούνται -με κυρίαρχο το ρόλο των ΗΠΑ- στο φόντο του πολέμου στην Ουκρανία” αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν.

“Μόνο που από αυτή τη “συναλλαγή”, ο μεγάλος χαμένος θα είναι ο ελληνικός λαός που θα πληρώσει την “καλύτερη στιγμή στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις” με βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια, με μεγαλύτερη ενεργειακή φτώχεια, με νέα κούρσα ΝΑΤΟϊκών εξοπλισμών και με νέους μεγάλους κινδύνους για τα κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας. Κερδισμένοι θα είναι οι λεγόμενοι επενδυτές, δηλαδή οι επιχειρηματικοί όμιλοι στη μια και την άλλη πλευρά που θα ωφεληθούν από τα επικίνδυνα σχέδια σε βάρος των λαών», αναφέρει το ΚΚΕ σε σχόλιό του για τη συνάντηση Μητσοτάκη-Μπάιντεν” συνεχίζει η ανακοίνωση.

“Όσο για τη δήθεν προστασία έναντι της τουρκικής προκλητικότητας, αρκεί να δει κανείς μόνο το παζάρι που διεξάγεται αυτή την περίοδο ανάμεσα σε ΝΑΤΟ-ΗΠΑ και Τουρκία, με αφορμή την είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στην ευρωατλαντική συμμαχία. Η διασφάλιση της ΝΑΤΟϊκής συνοχής, που διαπερνά και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, είναι ο παράγοντας εκείνος που σπρώχνει σε υπονόμευση των κυριαρχικών δικαιωμάτων και λύσεις “συνεκμετάλλευσης””, επισημαίνει καταλήγοντας το σχόλιο του κόμματος.

 .enikos.gr

1 σχόλιο:

Line Arpaultrap είπε...

O Βουλγαρος δολοφονος τou Αλκη, Αλλογνωτος Θεσσαλονικης 1926 - αλλογνωτος: δημιος www.pao.gr Πρασινος Καμορα - πρασινος: εμετος
https://www.hagiasophia.com/ 🇬🇷🦅 Πού θ’ αναψουμε κερια; Μεσα στην Αγια Οχια 1926 Λ.Ο.Κ. Ο τ’ ολμων νικα - Τολυξ Καμορα 1926 Π.Α.Ο.Κ. Βουλγαρε Καμορα δικεφαλος αρξιφος aka δικορσος αετος aka δικεφαλος σκηπτροβαμων